Inaktiv platsannons

Agil mjukvaruutvecklare se hit! i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är drygt 450 anställda.

Du kommer att tillhöra sektionen Signal and Data Processing som ansvarar för mjukvaruutveckling på Surface Radar Solutions. Till gruppen som ansvarar för våra datorplattformar söker vi en mjukvaruutvecklare.

Din framtida utmaning

Vårt arbete är omväxlande, innehållsrikt och syftar till att få säkra samt stabila operativsystem till våra produkter. Vi konfigurerar operativsystemet så att det stödjer de applikationer som ingår i våra radarsystem. Vi säkerställer även kommunikation mellan olika hårdvaruenheter. Vi arbetar med fokus på slutanvändaren och på att leverera system som av våra kunder uppfattas som lätthanterligt.

Som mjukvaruutvecklare i vår grupp ansvarar du för design av script, programvaror och drivers samt paketering inför installation. Informationssäkerhet är ett viktigt område där vi använder olika metoder och verktyg för att uppfylla våra kunders krav på säkra system.

Våra produkter lever länge och en betydande del av vårt arbete består av uppdrag inom service och uppgraderingar.

Den du är idag

Brinner du för teamarbete och teknisk problemlösning i en Linux och Windows värld och tycker att ovanstående låter intressant, då är detta rätta platsen för dig!

Du drivs av att lära dig nya saker. Du söker ett arbete där problemlösning är ett dagligt inslag.

Vi tror att du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot mjukvara och med ett stort intresse inom området.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att utveckla mjukvara samt konfigurera operativsystem.

Informationssäkerhet är ett viktigt område där vi använder olika metoder och verktyg för att uppfylla våra kunders krav på säkra miljöer.

Arbetet bedrivs i agila team enligt scrummetodik där man arbetar i nära samarbete inom det egna teamet men även med andra utvecklingsteam. Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Courage, Curiosity, Togetherness, Transparency, Passion and Respect” som är vägledande för oss.

Du har ett genuint intresse för datateknik och kompetens inom ett eller flera av följande områden:

  • Operativsystem (Linux, Unix, Windows)
  • Scriptspråk (Bash/Bourne shell) 
  • Programmering (C, C++, Java)
  • CAN/CANOPEN
  • Informationssäkerhet

Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas, utmanas och ställas inför varierande arbetsuppgifter.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)