Inaktiv platsannons

UX-designer till vårt digitala team i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

Trygg-Hansa söker nu en erfaren UX-designer för att höja kompetensen och kunskapen om UX både i teamet men också i företaget överlag. Du kommer jobba i vårt kreativa digitala team på marknadsavdelningen med mycket ansvar och mål att leverera marknadens bästa digitala upplevelse. Det är ett spännande uppdrag och tjänsten erbjuder många omväxlande arbetsuppgifter och en möjlighet att få vara med på en digitaliseringsresa som utgör en viktig del i Trygg-Hansas vision om att bli Sveriges ledande serviceföretag 2020. 

Du har intresse för psykologin bakom våra kunders agerande och drivs av att kontinuerligt förbättra användarupplevelsen i digitala kanaler. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är nyfiken och har en analytisk förmåga som du omsätter i skarpa förslag på hur vi kan öka vår konverteringsgrad i digitala flöden. Det handlar bland annat om försäljning, att lösa våra kunders serviceärenden och att anmäla skador på trygghansa.se. 

Tjänsten är placerad på Trygg-Hansas huvudkontor i centrala Stockholm. Du välkomnas till nyrenoverade ljusa och trevliga lokaler. 


Rollen 


Som UX-designer på Trygg-Hansa jobbar du med att översätta idéer och affärskrav till prototyper och användarflöden för våra digitala plattformar.

För att uppnå maximal kundanpassning designar vi våra digitala processer från scratch. Dina leveranser består av skisser i inledande faser för att allteftersom övergå till klickbara wireframes och sedan slutlig design. Du kommer att analysera våra kunders utmaningar och presentera optimala lösningar som fullständigt baseras på trafik och data. Därefter gör du löpande användartester och A/B-tester.

Du är delaktig i den digitala transformationsprocessen och tar löpande fram prototyper för nya digitala tjänster utifrån intressenters begäran. Samtidigt arbetar du med att ständigt optimera våra befintliga tjänsters struktur, innehåll och användarupplevelse. 

Teamet arbetar enligt agil metodik utifrån 2 veckors sprintar/cykler och du kommer därmed jobba tätt ihop med digitala specialister, grafisk designer, webmaster, web copy och analytiker för att hämta inspiration, men också löpande avrapportera ditt arbete och stämma av allt inom ramen för förväntningarna. 

Utöver interaktionsdesign kommer du även att få möjlighet att vara delaktig i övriga steg i utvecklingsprocessen vid behov. Det rör sig exempelvis om kravställning, projektkoordinering och kvalitetssäkring.


Teamet välkomnar dig!
 

Du har arbetat i en liknande roll i minst 5-7 år och har medieutbildning inom webb från exempelvis Berghs, Hyper Island eller högskola/universitet, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du har stor vana av att arbeta nära utvecklare och har erfarenhet av att jobba med användartester och/eller A/B-testning. 

Du har använt dig av grafiska verktyg och skissverktyg som Sketch, Invision och är duktig på visuellt arbete med webblösningar. Du har en allmän känsla för detaljer och erfarenhet av att detaljdesigna digitala gränssnitt, även med mer avancerad interaktion än rena informationssajter. 

Som person har du skinn på näsan, är social, serviceinriktad och positiv. Det är även viktigt att du är självgående med hög prestationsförmåga, och samtidigt fungerar bra i grupp. Du har ett transparent arbetssätt och agerar ödmjukt inför andra. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta enligt SCRUM och agil metodik i och med att allt arbete levereras som ett team i tjänsten.

För rollen krävs en god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.  

I och med den snabba utveckling som sker på marknaden är det av stor vikt att du brinner för ditt område och håller dig uppdaterad kring nya webstandards. 


Publicerad den

17-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)