Inaktiv platsannons

System-/Applikationsingenjör i Sundsvall

Om tjänsten

Är du en flexibel och initiativrik person med god social förmåga? Då har du chansen att ta dig an en central roll inom automation och digitalisering med varierande arbetsuppgifter, stort nätverk och utvecklingsmöjligheter inom organisationen. För dig som har ledarerfarenhet finns möjligheten att gå in på tjänsten som ledande ingenjör. Du blir en del av ABB Power Generation, som är ett systemområde inom divisionen Industrial automation som erbjuder ett komplett utbud av el- och automationslösningar samt livscykeltjänster för vattenkraft, kraftvärmeproduktion, kärnkraft och VA. Enhetens lösningar bygger på ABB:s branschledande teknik inom elkraft, drivsystem, automation och digitalisering. I den har tjänsten finns möjligheten att utgå ifrån någon av orterna Sundsvall/Umeå/Lulea.

Uppgifter :

I din roll kommer du att arbeta med systemframtagning, funktionell analys, och applikationsdesign. Du kommer att ha kontakt med kunder, andra ingenjörsgrupper och projektledare under olika faser av projektets genomförande.

Uppgiften innefattar, men är inte begränsad till, följande:
- Framtagning av styrsystemskonstruktion baserade på 800xA och IT-Miljö
- Förstå eller ta fram funktionsspecifikationer.
- Utföra eller ko-ordinera applikationsdesignarbete (programmering) och verifiera den mot funktionsspecifikationer.
- Uppdatera designdokumentationer enligt leveransspecifikationer.
- Sitearbete under design och idrifttagning.

Krav:

För att passa i rollen, kan du vara från gymnasie- till civilingenjör. Det är stark meriterande om du har några års erfarenhet inom vattenkraft och genuint tekniskt intresse inom Automation, IT-miljö och programmering. Det är till din fördel om du har jobbat med elkraftsgenererande anläggningar eller liknande industri och förstår dess processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från igångkörningsuppdrag och kunskap om ABBs styrsystem 800xA eller andra liknande system. Kunskap om Vmware, Windows, nätverksimplementation ses som positivt. Goda kunskaper i Svenska och engelska, både i tal och skrift, är en förutsättning.Vi lägger stor vikt på din personlighet: självgående och ansvarstagande.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)