Inaktiv platsannons

Anläggningskonstruktör i Västerås

Om tjänsten

ABB Substations i Västerås erbjuder ett utmanande och omväxlande arbete för dig som har god kunskap om elektromekanisk anläggningskonstruktion av ställverk. Här blir du en viktig spelare som får möjlighet att arbete med ledande teknik och spännande projekt på ett globalt företag. Enheten Substations tillverkar kompletta ställverksanläggningar för elnät. Våra nyckelfärdiga hög- och mellanspänningsanläggningar inkluderar transformatorer, skydds- och kontrollsystem, komplett stålkonstruktion och montering av konstruktionen. Enheten upplever en stark efterfrågan och driver många marknadsledande projekt. Vi är idag 180 personer i Västerås, Ludvika, Norrköping, Sundsvall och Göteborg.

Uppgifter :

I din roll som Anläggningskonstruktör på Substations kommer du att kunna utveckla dina tekniska kunskaper i utmanande tekniska projekt där du får ett brett ansvar. Tack vare att varje projekt är unikt får du dessutom ett varierande och stimulerande arbete. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för den tekniska utformningen och konstruktionen av layouter i CAD-miljö för våra ställverksanläggningar. Du kommer genom bl.a. beräkningar säkerställa att våra tekniska lösningar uppfyller kundernas behov, lagkrav, standarder samt att de ekonomiska ramarna i projekten hålls. Det ingår även framtagande av konstruktionsunderlag, byggstyrande dokument och detaljkonstruktion samt support vid arbete på site. I din roll kommer du att samarbeta internt inom ABB och med externa leverantörer och kunder runtom i världen och bidra till vår fortsatta positiva utveckling.

Krav:

Vi söker en strukturerad person som gillar att konstruera samt analysera och förstå problematiken kring elkraftstationer. Du behöver kunna se till helheten och självständigt ta dig an problemen som kan uppstå. Fördel om du arbetat med CAD verktyget Microstation och har kunskap om högspända elkraftanläggningar sedan tidigare. Grundläggande kunskaper om högspänningsutrustning, beräkningar och anläggningskonstruktion är viktiga delar. Du är en högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller mekanik eller har en motsvarande kunskapsnivå och behärskar engelska samt svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du är en innovativ person som är bra på att ta fram in lösningar och har förmågan att kommunicera både internt och externt. I ditt arbete är du alltid mån om att skapa bästa möjliga lösningar och förutsättningarna för alla parter. Du tycker även om att arbeta i team och är alltid mån om att nå uppsatta mål med god kvalitet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)