Inaktiv platsannons

Inköpschef i Göteborg

Ink... Vill du vara med och skapa goda resultat för Göteborg Energi varje dag?  Vi söker dig som vill bidra till att skapa en hållbar stad.

Om tjänsten

Inköpschef

Vill du vara med och skapa goda resultat för Göteborg Energi varje dag? 
Vi söker dig som vill bidra till att skapa en hållbar stad.

Det här är ett jobb där du får möjlighet att påverka och driva utvecklingen inom en verksamhet med fokus på hållbarhet, miljö och socialt ansvar. Nuvarande inköpschef flyttar utomlands av familjeskäl och vi söker en efterträdare. Du blir en nyckelperson för att ta vid och förverkliga Göteborg Energis inköpsstrategi.

I rollen som inköpschef har du strategiskt och operativt ansvar för koncernens inköp, exklusive bränsle, med en total inköpsvolym på 1,5 miljarder per år. Största delarna utgörs av mark, anläggning, tekniska produkter samt tjänster i form av IT och konsulttjänster. Det är fortsatt fokus på att identifiera synergier inom gemensamma inköp, kategoristyrning och leverantörsrelationer. Ledarskapet innebär personalansvar för 15 personer som är inköpssamordnare och upphandlare/inköpare. Inköpschefen rapporterar till Chef för verksamhetsområde Support och medverkar aktivt i ledningsgrupp för verksamhetsområdet. I arbetet ingår många kontaktytor, såväl internt och externt.

Huvudsakliga uppgifter:

  • Leda och utveckla avdelningens verksamhet enligt mål, ägarkrav, koncerninterna kunders förväntningar och behov, lagar/policys
  • Utveckla beställarkompetensen hos Göteborg Energi
  • Utveckla externa leverantörskontakter för affärer och samarbete med såväl näringsliv som offentlig förvaltning inklusive Göteborgs Stad
  • Driva eller medverka vid större upphandlingar efter behov
  • Ekonomiskt ansvar för resultat och budget

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och flera års chefserfarenhet med personalansvar och ledning av strategiskt inköp. En önskekandidat har drivit förändringsarbete som har förflyttat en inköpsfunktion vidare till nästa steg. Du har stor erfarenhet av inköp, upphandlingar och förhandlingar på kvalificerad och komplex nivå. God kunskap inom entreprenadupphandling är en god förutsättning för jobbet och kunskap om LUF är meriterande. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Ditt ledarskap präglas av helhetssyn, förändringsinriktning, kommunikation och proaktiv påverkan. Du har prioriteringsförmåga och affärsmässighet med lyhördhet för behov och krav från kunder och i koncernen.

Som person har du god social kompetens, lätt att skapa kontakter och bygga förtroendefulla relationer. Du är bra på att leda och samordna men även arbeta självständigt med engagemang och driv.

Rekryteringen görs i samarbete med Maquire. Har du frågor kring tjänsten? Tveka inte att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Åkesson på Maquire, 0763-38 87 96.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till  sista ansökningsdag 13 november.

Fackliga kontaktpersoner på Göteborg Energi:

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031626408, Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031626100.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Dela detta jobb

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej