Inaktiv platsannons

Quality Management Engineer i Malmö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Vår kollega ska bli ”passionär”. På grund av denna pensionsavgång, söker vi nu en ny driven Quality Management Engineer tillika härlig kollega. Eller, härlig och härlig – ska vi vara ärliga kommer du ibland behöva vara den där ”polisiära” och jobbiga personen som ser till att folk gör rätt!

Som kvalitetsingenjör arbetar du med att standardisera och effektivisera företagets interna arbetssätt. Du säkerställer att rutiner, kundkrav och krav från myndigheter följs av verksamheten. Vidare kommer du även att inta rollen som Project Quality Manager i våra kundprojekt.

Du ingår i ett team om 13 personer där det råder en öppen och prestigelös kultur. Du rapporterar till Head of Quality and Operational Excellence samt projektledning. Placeringsort är Malmö där du utgår från vårt fina centralt belägna kontor på Dockan. Tjänsteresor och resor orterna emellan förekommer regelbundet.

 

Din framtida utmaning

Som Quality Management Engineer är ditt främsta huvudansvar kvalitetssäkring och kvalitetsstyrning i projekt gällande processer, rutiner och instruktioner. Du är kundens första kontaktyta mot kvalitetsorganisationen och hanterar således kvalitetsfrågor mot kund. Du bistår projektledaren vid framställning, införande och uppdatering av kvalitetsplaner och bevakar att kvalitetsplanens arbetssätt följs inom projektet. Du bevakar också att planerade kvalitetsaktiviteter genomförs och dokumenteras och du bevakar även hantering av avvikelserapporter som berör projektet och redovisning av avvikelserapporternas utfall.

Utöver detta arbetar du med att förbättra nuvarande och etablera nya rutiner för att säkerställande av kravefterlevnad liksom att se över hur arbetssätt beskrivs och att beskrivningarna fungerar i verkligheten. Du kommer att initiera förbättringsbehov och även stötta verksamheten i deras förbättringsarbete. Genomförande av internrevisioner kommer också att ligga inom ditt ansvarsområde. Kort sagt – vår avdelning är experter på området och vi är organisationen behjälplig inom allmänna kvalitetsfrågor.

Den du är idag

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom kvalitetsområdet samt har några års erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit och arbetat med ovanstående uppgifter. Erfarenhet från tekniktunga verksamheten och/eller den marina sektorn är meriterande liksom erfarenhet av förändrings- och/eller utbildningsprojekt.

Som person är du mål- och resultatinriktad, ser lösningar där andra ser problem, har ett strukturerat sinne och tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter. Självklart trivs du med många sociala kontakter och du bygger snabbt nätverk och bygger förtroende.

Du hanterar svenska och engelska språket på en professionell nivå samt är van vid att arbeta i diverse IT- och verksamhetssystem. Vi lägger stor tonvikt vid vem du är som person och söker dig som vill visa resultat och inte räds utmaningar.

Vi hoppas du ska trivas och vilja växa med oss! Inom Saab Kockums finns goda möjligheter till framtida och fortsatt karriär!

Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag! Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)