Inaktiv platsannons

Produktionsplanerare med vana av skeppningsfrågor för robot-, missil- och undervattensprodukter i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Du kommer att bli en del av den grupp som ansvarar för produktionsplanering samt skeppningsfrågor för Saab Dynamics robot-, missil- och undervattensprodukter.

Din framtida utmaning

Vi genomgår en hel del spännande förändringar då vi expanderar och utvecklas, och där det idag finns ett flertal projekt som befinner sig i uppstarten av produktion. Du kommer att arbeta med stöd till vår tillverkning av produkter inom robot, missil och undervatten. Vår produktion präglas av låga volymer och hög komplexitet blandat med några högvolymsprodukter. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss och förväntar oss att du aktivt deltar i vårt förbättringsarbete.

Du kommer att behöva bygga upp ett stort kontaktnät med bland annat inköp, produktionstekniker, projektledare samt utvecklingsavdelningen. I rollen som Skeppningsansvarig har du många kontakter med kontraktsägare (uppdragsgivaren), speditörer, samt exportkontrollfunktionen på företaget.

Konkret innebär tjänsten att:

  • Delta i och utveckla MPS process
  • Delta i och utveckla SIOP process
  • Detaljplanering av flaskhalsprocesser
  • Uppföljning av planering och tillverkningsorder
  • Underhålla och förbättra IFS data
  • Delta i projekt för att planera provkörningar och produktionsstarter
  • Kommunikation och planering med LEGO-leverantörer
  • Planera, boka, märka upp och skeppa leveranser till hela världen (exportkontroll, licensgods m.m.)
Den du är idag

Du har erfarenhet av komplexa produkter och varierande produktionstakt. Vi tror att du som person kännetecknas av ett stort ansvarstagande. Du är öppen för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att hitta nya effektiva sätt och du har kunskap och erfarenhet av arbeta med Lean Production och komplexa transporter.

Som person är du drivande, bra på att kommunicera och har en vilja att ständigt förbättras. Du kan hålla många bollar i luften och du är inte rädd för nya utmaningar.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)