Inaktiv platsannons

Projektingenjör – inriktning digitalisering i Västerås

Om tjänsten

Är du en flexibel, initiativrik person med stort intresse för digitala lösningar? Då har du chansen att ta dig an en central roll inom automation och digitalisering med varierande arbetsuppgifter, stort nätverk och utvecklingsmöjligheter inom organisationen. För rätt person finns möjligheten att gå in som ledande ingenjör inom digitala lösningar. Du blir en del av ABB Power Generation i Västerås, som är en affärsenhet inom ABB:s division Industrial Automation som erbjuder ett komplett utbud av el- och automationslösningar samt livscykeltjänster för kärnkraft, kraftvärmeproduktion, vattenkraft och VA. Enhetens lösningar bygger på ABB:s branschledande teknik inom elkraft, automation och digitalisering.

Uppgifter :

I din roll kommer du att arbeta med systemframtagning, funktionell analys, och digitala lösningar. Du kommer att ha kontakt med kunder, andra ingenjörsgrupper och projektledare under olika faser av projektets genomförande.
Uppgiften innefattar, men är inte begränsad till, följande:

- Framtagning av digitala lösningar baserade på 800xA och Microsoft Azure Platform.
- Att öka kundvärdet i projekt genom att arbeta proaktivt, tänka visionärt samt kund- och lösningsorienterat.
- Skapa underlag för teknikimplementation genom nära samarbete med kunden och förståelse för kundens affärsideer/krav/funktionsspecifikation.
- Utföra eller ko-ordinera designarbete och verifiera den mot funktionsspecifikationer/affärsideer.
- Att driva agila projekt i nära samarbete med slutkunden.
- Arbeta med och implementera molnbaserade digitala tjänster, applikationer samt säkerhetslösningar.

Krav:

För att passa i rollen, kan du vara från gymnasie- till civilingenjör, det viktiga är att du ska ha ett genuint tekniskt intresse och en bas inom Automation, IT-miljö och molntjänster. Erfarenhet och kunskap om ABBs styrsystem 800xA och/-eller Microsoft Azure plattform är till din fördel. Kunskap om HTTP, webutveckling, .NET Platform och programmering språk Java/Python/C/C# ses som positivt. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är en förutsättning. Det är meriterande om du har några års erfarenhet, men vi lägger stor vikt på din personlighet: självgående och ansvarstagande.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)