Inaktiv platsannons

Exportspeditör till Marine & Ports i Västerås

Om tjänsten

Marine & Ports är en affärsenhet inom ABB:s division Industrial Automation som arbetar med rörelsestyrning och informationssystem till container- och industrikranar samt skeppslossare. Enheten arbetar även med att optimera transporten av containers och stålprodukter för att skapa en snabb och kostnadseffektiv godshantering.

Uppgifter :

Trivs du i en föränderlig miljö med nya utmaningar varje dag? På Marine & Ports får du en varierande speditörsroll med bland annat specialtransporter av styr- och reglerkomponenter. Tillsammans med två andra exportspeditörer blir du aktiv på en internationell arena och kommer att samarbeta med kollegor och kunder över hela världen. Dessutom kommer du att arbeta med både projekt- och produktorder från andra enheter inom ABB. Du blir ansvarig för skeppning av hela projekt från start till inlämnande av dokument till bank. En stor del av skeppningarna sker under Letter of Credits och du kommer att rapportera till logistikchefen och projektledare.

Arbetet innebär att via planering och problemlösning samordna gods från flera leverantörer i olika länder. På så vis ska du säkerställa kostnadseffektiva och punktliga leveranser till våra kunder. Slutligen ingår även fakturering och orderregistrering i dina uppgifter. Vi erbjuder ett arbete med stora utvecklingsmöjligheter och en spännande vardag där ingen dag är den andra lik.


Krav:

Du har gymnasiekompetens, gärna med ekonomisk inriktning, samt erfarenhet från ett liknande arbete. Dessutom behöver du förutom svenska också behärska engelska i tal och skrift. Som person är du social, driftig och trivs med internationella kontakter. Du behöver vara en vässad problemlösare som inte ryggar inför att ta egna initiativ eller fatta snabba och förnuftiga beslut. Vidare är du strukturerad och noggrann i ditt arbete samtidigt som du är skicklig på att omprioritera när situationen kräver det.


Publicerad den

19-04-2019

Extra information

Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Västermanlands län | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis