Inaktiv platsannons

Business performance analyst i Solna

Om oss Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen 31 000 anställda och en omsättning på 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. 

Om tjänsten

Är du redo för nya utmaningar i en organisation i förändring? Vill du arbeta med analys och styrning inom kundkalkyler och produkt- och kundlönsamhet? Då är denna roll något för dig.

Bli en del av vårt team
Rollen ingår i ett team bestående av sex personer som ansvarar för kalkyl, statistik och styrningsfrågor med fokus på kostnadsallokering. Teamet supportera andra avdelningar med kvalitetssäkrade underlag för t ex prissättning, verksamhetsutveckling och intern styrning. Vi söker nu dig som är en affärsmässig analytiker som självständigt kan driva projekt och stötta andra initiativ med analytiska underlag. I rollen genomför du kostnadsanalyser och ger support i hur kostnader ska allokeras till olika produkter. Vidare arbetar du för ett effektivt användande av stödsystem och kvalitetssäkrar data/kalkyler. En viktig del i rollen är att arbeta med utveckling av modeller och metoder för kostnadsallokering som bidrar till en tydlig och modern process inom produkt-och kundlönsamhet. Tjänsten är placerad på PostNords huvudkontor i Solna och du rapporterar till teamchefen.

Du har vad som krävs
För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, statistik eller likvärdigt. Du har erfarenhet av analytiskt arbete där du själv har definierat analyserna och byggt eller utvecklat modeller. Du har ett stort systemintresse och är van att bearbeta stora mängder data. Vi strävar efter att effektivisera våra arbetsprocesser och ser därför att erfarenhet av BI-verktyg (gärna Qlickview, SAS, SAP) och utveckling av dessa som meriterande. Vi söker dig med stort eget driv och analytisk förmåga. Du är proaktiv och drivs av att vilja utveckla och förändra det som behöver förbättras. Du presenterar komplext innehåll på ett strukturerat och begripligt sätt samt har god samarbetsförmåga. Leverera i tid med hög kvalitet är viktigt för dig.

Vi levererar
Du kommer till ett erfaret team där det ges goda utvecklingsmöjligheter i ett stort företag med varierad verksamhet. Vi erbjuder konkurrensmässiga löne- och anställningsvillkor och sitter i ljusa lokaler med träningsmöjligheter i anslutning till arbetet. Människor med olika bakgrund arbetar på PostNord. Du kommer därför vara en del av ett företag med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Logistik / Transport | Deltidsjobb