Inaktiv platsannons

Senior Analytiker i Solna

Om oss Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen 31 000 anställda och en omsättning på 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. 

Om tjänsten

Affärsområdet eCommerce & Logistics ansvarar för produkt- och tjänsteutveckling för PostNords paket- och logistiklösningar i hela Norden. Tillsammans med en stark kompetens inom e-handel ska vi vara förstahandsval som e-handels- och logistikpartner till, från och inom Norden och till resten av världen.

Bli en del av vårt team
Revenue management bidrar till PostNords tillväxt och lönsamhet genom att driva initiativ och erbjuda kompetens inom pricing och andra delar av revenue management. Vi söker nu en senior och affärsmässig analytiker som självständigt genomför analyser och driver förändring inom framför allt pricingområdet. I rollen ansvarar du bland annat för prisstrategier och policies, till stor del men inte enbart kopplat till våra produkter och tjänster inom e-handelssegmentet. Inom teamet bidrar du till att skapa och utveckla arbetssätt och metoder inom ditt område. Vi är ett team som sitter i Solna men arbetar nordiskt, oftast i samarbete med andra avdelningar. 

Du har vad som krävs
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av kommersiellt analytiskt arbete där du själv har definierat analyserna och byggt modellerna (sannolikt i Excel och/eller SAS). I botten har du en akademisk examen i ekonomi, industriell ekonomi eller liknande. För den här rollen är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med pricing, gärna från flera branscher och/eller arbetsgivare. Du har vana att presentera dina resultat/rekommendationer och att bidra till att driva förändring. Du kommunicerar dina resultat och rekommendationer på ett tydligt sätt och för rollen är det viktigt att du behärskar engelska och minst ett nordiskt språk i tal och skrift. Som person har du en mycket stark analytisk förmåga, en intellektuell nyfikenhet och ett affärsmässigt tänkande. Du har ett starkt eget driv, arbetar självständigt och proaktivt och får saker att hända. Du är kvalitetsmedveten och har lätt för att samarbeta med andra personer både inom teamet och i andra delar av PostNord.

Vi levererar
Tillsammans med oss har du möjlighet att utvecklas med omväxlande och utmanande uppgifter, och kommer vara med att forma en ny funktion. Vi välkomnar dig som, liksom vi, ser olikheter som en styrka och en förutsättning för konkurrenskraft och tillväxt. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Logistik / Transport | Deltidsjobb