Inaktiv platsannons

Mjukvaruutveckling och systemdesign inom flygplanssimulering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Flygplansimulering så söker dig som vill jobba med Systemdesign och Mjukvaruutveckling. Sektionen ansvarar för, som namnet antyder, flygplanssimuleringen av Gripen. Flygplansimuleringen är en central del i Saab Aeronautics Gripen-simulatorer. Både Gripenprojektets utvecklingssimulatorer som stöttar vidareutvecklingen av flygplanet, och Gripens kunders träningssimulatorer avsedda för träning av piloter och stödpersonal.

Vi arbetar i projekt eller team, men arbetet innebär stort eget ansvar. Vi använder oss av visuell planering, agil utveckling och strävar efter ständig förbättring. Kontinuerlig kompetenshöjning runt arbetssätt och ny teknik är en naturlig och viktig del av arbetet.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team vars ansvar är att utveckla och leverera flygplanssimuleringen till Saabs Gripensimulatorer.

Arbetet innebär kontinuerliga förbättringar av simulatorramverkets hantering av mjukvaruuppdateringar, informationssäkerhet, testning, samt att felsöka och underhålla mjukvara för automatiska byggen och testsystem. I din roll kommer du att få arbeta med integration av flygplanets programvara och simuleringsmodeller i Gripens flygplansimulering, samt verifiering. Stort fokus för sektionen den närmaste tiden är införande av den senaste egenutvecklade versionen av simulatorramverket.

För att skapa en bra dynamik i sektionen, söker vi nu både efter seniora och juniora ingenjörer som vill växa in i rollen som systemingenjör, där du förväntas ta ett övergripande ansvar för vissa specifika system. För att lyckas behöver du bygga upp en djup förståelse för hur systemet fungerar och hur de ingående komponenterna samverkar. Till din hjälp finns seniora kollegor som gärna bidrar med sina kunskaper och erfarenheter. Beroende på din profil väljer vi tillsammans ut vad du ska inrikta dig på.

Den du är idag

Vi söker dig som har en teknisk utbildning med inriktning teknisk fysik, datateknik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har ett fokus på mjukvaruutveckling och ett intresse för stora, komplexa system.

Prestigelöshet samt en rejäl portion nyfikenhet är viktigt eftersom du kommer att arbeta i en kreativ och komplex miljö. Arbetet är både självständigt och i nära samarbete med kollegor och internkunder inom Saab. Du gillar därför lagarbete, variation och utmaningar. Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem. Du tycker att det är viktigt med kommunikation samt ordning och reda.

Vi ser gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet och meriterande är erfarenhet och/eller intresse inom något/några av följande områden:

  • C, C++, Python
  • Linux och SunOS
  • Jenkins
  • Git, Bitbucket, Confluence, Jira
  • Scrum, Kanban
  • Realtidssimulering och simulatorsystem

Eftersom vi ser till helheten så är dina personliga egenskaper lika viktiga som teknikkunnande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)