Inaktiv platsannons

NC-programmerare, Detalj i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På sektionen NC/CMM-programmering arbetar vi med att framställa NC- och CMM-program för samtliga NC-styrda maskiner och mätmaskiner som finns på SAAB Aeronautics. Vi deltar även i Forsknings- och Utvecklingsprogram.

Din framtida utmaning

Som anställd hos oss kommer du att arbeta inom olika projekt, såsom Gripen, T-X eller Forskning och Utveckling. Du är med och NC-programmerar för detaljtillverkning, sammanbyggnad samt komposit. Att vara med och skapa NC-program och tillverkningsunderlag ingår också i arbetsuppgifterna. Vidare får du möjlighet att vara med och skapa samt utveckla arbetsmetoder och metodik, som på ett eller annat sätt är nödvändiga för att kunna producera flygplanen.

 

Den du är idag

Nu söker vi efter dig som är driven och innovativ med erfarenhet från NC-programmering med hjälp av Catia V5 eller liknande som till exempel Mastercam eller Solid Works. 

Du har grundläggande kunskaper i att programmera, med hjälp av fristående system eller operatörsprogrammering. Det är meriterande om du själv har arbetat med NC-maskiner som operatör. Du har en gymnasial utbildning med inriktning mot tillverkning eller motsvarande kunskaper från verkstadsarbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av NC-programmering, fräsning, svarvning , 3D- måttsättning och mätteknik ses som meriterande, men inte nödvändigt.

Som person är du noggrann, innovativ och strukturerad i arbetet. Du har en vilja att utvecklas, och självständigt söka den information som anses nödvändig för att genomföra en uppgift. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra, då det förekommer både interna och externa kontakter. Du behärskar engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Känner du att detta är rätt utmaning för dig uppmanar vi dig att söka redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)