Inaktiv platsannons

Konstruktör Fjädring, Bussutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Steering & Suspension, ansvarar för konstruktion av styrning och fjädring på Scanias bussar. Vår grupp växer och därför behöver vi nu ännu en konstruktör till vårt fantastiska team i Södertälje.

Har du ett omfattande intresse för fordon och teknik, som vill arbeta med konstruktion av fjädringssystem, då är du förmodligen den vi söker.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör hos oss kommer du att ansvara för framtagning av fjädring till nästa generations bussar. I arbetet ingår även förbättringar på dagens produkter och arbetssätt.

Ditt huvudsakliga verktyg är CATIA V5 men jobbet som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, i provning samt med beräkning/ simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad.

Din profil

Som person är du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som mekanikkonstruktör. Du har en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande där flexibilitet är en självklarhet för dig. Du har lätt för att bygga och verka i nätverk, där du ständigt utvecklar din kompetens.

Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik eller farkostteknik med inriktning mot produktutveckling. Erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania är högst meriterande. Du behöver även kunna uttrycka dig väl på engelska och svenska i tal och skrift.

För mer information

Om du vill veta mer om det här uppdraget eller har andra frågor kontakta gärna gruppchef Pär Friberg, 08-553 52548 eller Senior Technical Adviser Anna Eriksson 08-553 50275.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej