Inaktiv platsannons

Vattenfall Heat söker en utvecklande Verksamhetssamordnare för leverans-, lager- och kvalitetsuppföljning i Uppsala

Om tjänsten

Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Verksamheten säljer också avfallsförbränningstjänster. Inom den operativa enheten Generation återfinns avdelningen Fuel Sourcing, som har till uppgift att anskaffa bränsle samt att optimera bränslemix och restprodukt¬avsättning för Vattenfall Värme i Sverige. Uppdraget ska genomföras på ett resursmässigt hållbart sätt och i enlighet med såväl externt som internt regelverk. Uppdraget innehåller det affärsmässiga och strategiska ansvaret för bränsle- och restproduktaffärer samt tillhandahållandet av avfallsförbränningstjänster. Inom Fuel Sourcing finns också en avdelning som fokuserar på logistik och kemiverksamhet.
 
I praktiken innebär detta bland annat att ge våra produktionsanläggningar de bästa förutsättningarna genom att upprätthålla goda affärskontakter, upphandlingar och avtalshantering för el, fasta och flytande biobränslen, torv, avfallsklassade bränslen, olja och kol, avfallsförbränningstjänster men även kringliggande verksamhet såsom valutahantering, Hamnar och Lager samt transporter.
Nu söker vi en utvecklande Verksamhetssamordnare med placering i första hand i Uppsala och i andra hand på någon av våra övriga verksamhetsorter
 
I din roll som Verksamhetssamordnare ingår bland annat följande:
  • Vara ”spindeln i nätet” och utföra den övergripande uppföljningen för våra leveranser-, lager och kvalitet.
  • Hålla teamet uppdaterat vad gäller omgivningskrav och regelverk som verksamheten omfattas av.
  • Bidra till införandet av nya arbetsprocesser som förbättrar och förenklar avdelningens arbete.
  • Delaktighet i framtagandet av ”klassningsverktyg” för avfallsbränslen.
  • Aktivt verka för att synergier mellan Sourcing, logistik och kemidelarna utvecklas positivt.
  • Att arbeta med ekonomisk bränsleuppföljning, initialt för anläggningen i Uppsala.
  • Fungera som teamets huvudperson i frågor som rör CSR och hållbarhet i delar som rör bränsleförsörjning.
  • I förekommande fall utgöra eller bistå som beställarombud vid upphandlingar av andra tjänster som kan bedömas ligga inom avdelningens ansvarsområde.
 
Som Verksamhetssamordnare för behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som är miljö- och kostnadsmedveten och som ser ett värde i ordning och reda men utgår från ett långsiktigt affärsmässigt perspektiv. Du har en analytisk förmåga och förstår att tolka och realisera lagar och regler som gäller för ditt ansvars¬område. Som person är du serviceinriktad och har stor social kompetens där interaktion och samarbete med andra är viktigt för slutresultatet. Du får också saker att hända.
 
Vi tror att du har utbildning inom eller erfarenhet av energibranschen, transportlogistik, miljövetenskap och/eller administration. Kunskap om Lagen om offentlig upphandling ses som meriterande.
 
Datorvana och arbete med ”Office-paketet”, framförallt Excel, är ett krav.
 
För rätt sökande finns goda möjligheter att utveckla ansvarsområdet med ytterligare uppgifter.
 
Du uppfattas som social och stödjer Vattenfalls principer om att agera Aktivt, Öppet, Positivt och att Säkerheten alltid kommer i första hand. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort för personbil behöver du och resor förekommer i tjänsten.
 
Frågor 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)