Inaktiv platsannons

Sales Specialist i Jönköping

Om tjänsten

Vill du utmana dig själv och arbeta med avancerad teknisk försäljning av framtidens automationslösningar? Bli del av Robotics - en framgångsrik enhet inom ABB som just nu är mitt i en spännande tillväxtfas! Här får du en varierande och spännande vardag och du får vara med och bidra till vår fortsatta framgång. Du blir en del av Robotics i Jönköping. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför automationsceller för Tillverkande industrin - komplexa lösningar med avancerad robotteknik, vision- och 3D-system. I Sverige finns vi i Västerås, Jönköping och Göteborgsområdet. Mer än 90 % av all vår produktion går på export och alla de stora biltillverkarna i världen finns bland kunderna. Bilindustrin och dess underleverantörer samt i tilltagande omfattning så kallad generell industri, till exempel livsmedelsindustri, är betydande användare av robotbaserad automation. Svetsning, maskinbetjäning, materialhantering, slipning, paketering och montering är de vanligaste tillämpningarna. Försäljningen av robotar och robotsystem sker från lokala ABB-bolag samt via fristående systemintegratörer och OEM-företag - det är dessa företag som vi kallar våra Partners. Enheten har 700 medarbetare.

Uppgifter :

Som Sales Specialist kommer du hantera komplex systemförsäljning av färdiga automationslösningar till kunder främst i Sverige men även globalt. En viktig del av ditt arbete kommer vara att bygga långsiktiga relationer med våra engagerade kunder. Naturligtvis kommer du ha fullt budgetansvar för dina konton. Du kommer ha många kontaktytor på alla nivåer i organisationen och arbeta tätt tillsammans med teamet. Resor inom Europa kommer bli en del av ditt arbete.
Du kommer, med andra ord, ha stora möjligheter att bygga ett stort internt och externt nätverk och bidra till vår fortsatta tillväxt. Du kommer också, på nära håll, få följa utvecklingen av det senaste inom robotteknik och automationslösningar.

Krav:

Vi ser gärna att du har en gymnasieexamen med teknisk inriktning och några års erfarenhet av försäljning. Förutom att du har ett genuint intresse för teknik tror vi att du med ditt driv, uthållighet och flexibilitet har ett starkt fokus på resultat. Du är också mycket kundorienterad och har en djup förståelse för affärer. Det är också viktigt att du är en relationsbyggande teamspelare och trivs i en roll där samarbete är en central del för att nå framgång. Eftersom du kommer ingå i en global verksamhet behöver du kunna tala och skriva på svenska och engelska, har du språkkunskaper i något ytterligare europeiskt språk är det ett plus. Körkort B är ett krav.
ABB strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetare.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jönköping | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)