Inaktiv platsannons

Support Lead till 800xA Embedded Products i Malmö

Om tjänsten

Du blir en del av Control Technologies, en affärsenhet inom ABB:s division Industrial Automation som ansvarar för utveckling, marknadsföring och försäljning av automationsprodukter – hård- och mjukvara – samt för övervakning, styrning och optimering. Enheten har automationsprodukter för alla typer av industrier och med digitalisering ges unika möjligheter för att hjälpa kunder att öka sin anläggnings produktivitet, minska underhållskostnader och energianvändning.

Uppgifter :

Embedded Products Support inom ABB Control Technologies är en del av vår R&D-organisation och har ett globalt ansvar för support av System 800xA-familjens s.k. inbyggda produkter, d.v.s. produkter som består av såväl hårdvara som mjukvara. Detta omfattar huvudsakligen styrsystem, kommunikationsmoduler samt IO-moduler. I rollen som Support Lead till 800xA Embedded Products kommer du få ta ansvar för mer komplexa supportärenden. Du kommer i dessa ärenden ha en drivande och sammanhållande roll, inåt mot vår R&D-organisation samt utåt mot våra användare. De senare kan vara andra ABB-enheter såväl som slutkunder.

System 800xA används globalt inom i princip all typ av avancerad processtyrning, t.ex. i industrier som olja & gas, kemi, gruvdrift, papper & massa, kraftproduktion och läkemedel. Slutkunderna är ofta stora, globala aktörer med väldigt höga krav på systemens tillgänglighet. Du kan förvänta dig att ha kontakt med säljkanaler, tekniker och olika management-nivåer från dessa kunder, men även från andra ABB-enheter.

Arbetet innefattar även att genomföra Root Cause Analyser och återföra erfarenheter från fältet till vår produktutveckling. Detta är en integrerad del i vårt förbättringsarbete. Resor kan förekomma i arbetet.

Krav:

Du har ingenjörsexamen eller motsvarande teknisk kompetens. Det är önskvärt att du har omfattande erfarenhet av automationssystem, t.ex. som användare, testare eller utvecklare. Tidigare erfarenhet av supportarbete är mycket meriterande.

Du är en drivande person med god analytisk förmåga. Du förväntas kunna kommunicera med såväl tekniskt mycket initierade personer som med personer med mer begränsad teknisk kompetens. Vidare har du förmåga att på ett strukturerat sätt dokumentera resultatet av tekniska utredningar.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)