Inaktiv platsannons

HR-specialist med inriktning arbetsrätt, förhandling och lönebildning i Kalmar län

Om tjänsten

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

HR-avdelningen befinner sig i ett spännande skede där vår verksamhet utvecklas efter organisationens behov. Vi har påbörjat en resa från en traditionell personalavdelning till att jobba mer strategiskt med organisationens mänskliga resurser. Vårt arbete ska tydligt kopplas till organisationens uppdrag, mål och vision. Vi ska tillsammans skapa en HR-avdelning som grundar sig på de behov som finns i organisationen och arbeta med värdeskapande processer. Vår största utmaning är kompetensförsörjningen där vi kommer arbeta efter modellen ARUBA, attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla medarbetare. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare med friska och stolta medarbetare, samt chefer med ett utvecklande ledarskap. Vi arbetar efter vår värdegrund Mod, Ansvar och Fantasi. Tillsammans ska vi skapa bra arbetsförhållanden för alla våra medarbetare så de känner stolthet, trygghet och tillit.
Låter vår resa intressant sök till oss!

Arbetsuppgifter

Inriktningen på den här tjänsten är arbetsrätt, förhandling och lönebildning. Arbetsuppgifterna innebär både strategiskt och operativt arbete. Du är vår expert inom arbetsrätt, förhandling, avtal och lönebildning, vilket gör att ditt ansvar är att säkerställa en korrekt avtalstillämpning och lönebildning. Du hanterar arbetsrättsliga förhandlingar, tvister, samt löneförhandlingar. Du håller dig uppdaterad inom området, genomför utbildningsinsatser/ workshop, erbjuder stöd och rådgivning inom området. Som HR specialist arbetar du proaktivt och konsultativt gentemot kommunens chefer, medarbetare och fackliga företrädare.

Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor skapa en HR support och bygga upp en utbildningsverksamhet inom HR. I rollen ingår också övriga HR uppgifter som rehabilitering och omställningsarbete.

Tjänsten ger också utrymme för att kunna utformas ut efter ditt intresse, din kunskap och kompetens inom HR, ex Employer branding, medarbetarskap, teamutveckling, chefsintroduktion osv. Tillsammans håller vi på att bygga nya strukturer och arbetssätt vilket innebär att du får vara med och forma teamets arbete och din egen roll.

HR avdelningen där denna tjänst tillhör består av åtta glada och pigga kollegor inom HR och lön.

Vi erbjuder dig

Ett spännande arbete där du får växa och utvecklas. Sedan 2012 har vi ett ledarutvecklingsprogram i utvecklande ledarskap som alla ledare genomgår. HR-avdelningen är en stödfunktion och för att lyckas med vårt gemensamma uppdrag att stödja ledare och medarbetare erbjuds du utbildning i informellt ledarskap.

• Friskvårdsbidrag
• Semesterväxling
• Flextid

Din kompetens

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom Human Resource eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du vidareutbildning inom arbetsrätt är det meriterande men inget krav. Du har flerårig erfarenhet som rådgivare inom arbetsrätt, lagar och avtal samt förhandlingsvana. Du har erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig sektor inom HR. Har du erfarenhet av lönebildning och utbildningsinsatser inom arbetsrätt är det meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Önskvärt är att du har B körkort och ett aktivt körande.

Du arbetar strukturerat och har lätt för att hitta balans mellan det strategiska, taktiska och operativa. Vi ser gärna att du är modig med god initiativförmåga och tycker det är stimulerande med omväxlande arbetsuppgifter. Du arbetar självständigt och kan driva dina egna fördjupningsområde framåt. Du är lösningsorienterad, ser helheten, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du en god kommunikatör som på ett tydligt sätt kan förmedla ett budskap. Du har förmågan att stå inför grupper och på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap inom dina ansvarsområden. Du har lätt för att identifera verksamhetens behov och föreslå vilka metoder som bäst kan tillämpas och guida andra i detta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid  
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-11-25

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej