Inaktiv platsannons

HR-specialist med inriktning hälsa och arbetsmiljö i Kalmar län

Om tjänsten

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

HR-avdelningen befinner sig i ett spännande skede där vår verksamhet utvecklas efter organisationens behov. Vi har påbörjat en resa från en traditionell personalavdelning till att jobba mer strategiskt med organisationens mänskliga resurser. Vårt arbete ska tydligt kopplas till organisationens uppdrag, mål och vision. Vi ska tillsammans skapa en HR-avdelning som grundar sig på de behov som finns i organisationen och arbeta med värdeskapande processer. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare med friska och stolta medarbetare, samt chefer med ett utvecklande ledarskap. Vi arbetar efter vår värdegrund Mod, Ansvar och Fantasi. Tillsammans ska vi skapa bra arbetsförhållanden för alla våra medarbetare så de känner stolthet, trygghet och tillit.
Låter vår resa intressant sök till oss!

Dina arbetsuppgifter
Specialistområdet för den här tjänsten är hälsa och arbetsmiljö. Du blir processägare för fokusområdet ”Balans i livets” två delar, de främjande och de förebyggande processerna. Det innnebär att du är organisationens spetskompetens inom området och ansvarar för att samordna, driva och utveckla Vimmerby kommuns arbetsmiljöarbete. Arbetsuppgifterna är av både strategisk och operativ karaktär, där du stödjer, utmanar och utbildar chefer på olika nivåer. Du bevakar förändringar inom dina ansvarsområden och säkerställer att vi följer gällande lagstiftning. Du arbetar proaktivt och konsultativt gentemot kommunens chefer, medarbetare och fackliga företrädare. Du håller dig uppdaterad inom området och omvärldsbevakar samt är uppdaterad på senaste forskningen.

Under första året kommer ditt uppdrag vara att implementera och säkerställa det systematiska arbetsmiljöarbetet i kommunen och den nya föreskriften, organisatorisk och social arbetsmiljö. Tillsammans med en IT kollega kommer du att ansvara för uppbyggnaden och implementeringen av vårt tillbud och arbetsskadesystem, samt system för det systematiska arbetsmiljöarbetet. I rollen ingår också generellt HR arbete, ex likabehandlingsplan samt HR support.

HR-avdelningen där denna tjänst tillhör består av åtta glada och pigga kollegor inom HR och lön.

Vi erbjuder dig
Ett spännande arbete där du får växa och utvecklas. Sedan 2012 har vi ett ledarutvecklingsprogram i utvecklande ledarskap som alla ledare genomgår. HR-avdelningen är en stödfunktion och för att lyckas med vårt gemensamma uppdrag att stödja ledare och medarbetare erbjuds du utbildning i informellt ledarskap.

• Friskvårdsbidrag
• Semesterväxling
• Flextid

Din kompetens
Du har en relevant akademisk utbildning inom Human Resource eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du också har utbildning i arbetsmiljörätt. För uppdraget behöver du ha flerårig erfarenhet av att jobba med arbetsmiljöarbete och arbetsmiljölagstiftning, samt flerårig erfarenhet av att ha jobbat strategiskt med HR processer. Meriterande är om du genomfört utbildningsinsatser inom arbetsmiljöområdet. B-körkort är meriterande.

Du är en självgående och trygg person med hög integritet som har lätt för att hitta balans mellan det strategiska, taktiska och operativa. Du har god initiativförmåga och tycker det är stimulerande med omväxlande arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du en god kommunikatör med god självinsikt. Du har förmågan att stå inför grupper och på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap inom dina ansvarsområden. För att lyckas i rollen ser vi att du har goda kunskaper inom de lagar och förordningar som gäller arbetsmiljöområdet. Du har goda språkkunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du har lätt för att identifera verksamhetens behov och föreslå vilka metoder som bäst kan tillämpas och guida andra i detta.

Din drivkraft är ditt genuina intresse av arbetsmiljöfrågor, samt att arbeta med människor och se varje medarbetares förmåga till utveckling.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid  
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-11-25

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej