Inaktiv platsannons

SAMORDNARE TILL FUNKTIONEN FÖR LEDNINGSSTÖD i skog

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra i en verksamhet i förändring?

Vill du vara med och forma GD:s ledningsstab i rollen som samordnare och strategisk koordinator. Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och varierande arbete tillsammans med kunniga kollegor där du i din befattning kommer att arbeta i direkt närhet till myndighetens ledning.

SFV är inne i ett utvecklingsarbete som bl.a. syftar till att förändra och stärka vår organisation, styrning och förvaltningskultur. En ny struktur för SFV:s ledning och organisation träder i kraft den 1 januari 2019 men arbetet med att förtydliga gränssnitt mellan avdelningar, staber, enheter, funktioner och roller fortsätter.

SFV förvaltar och utvecklar en mångfald av statligt ägda fastigheter som bl.a. innefattar regeringsbyggnader, svenska ambassader i utlandet, residens, domstolar, slott, teatrar och museer.  Det handlar också om förvaltning och utveckling av en sjundedel av Sveriges yta bestående av skog, fjäll, jordbruk, fyrplatser och mycket annat.  Fastigheternas värden, inklusive kulturmiljö- och naturmiljövärden ska bevaras, användas och utvecklas på en för ägaren och brukaren långsiktigt lämplig nivå och klara de krav som ställs på avkastning i verksamheten. Ofta krävs särskild hänsyn i uppdragen både i förvaltningen och i utvecklingen för att möta dagens- och morgondagens krav på t.ex. kvalitet, hållbarhet och säkerhet.  Vi är idag cirka 400 anställda på kontor runt om i Sverige. Dessutom engagerar och arbetsleder vi betydligt fler, ibland flera tusen personer, i våra stora projekt och entreprenader. Till huvudkontoret i Stockholm söker vi nu

Samordnare till SFV:s funktion för ledningsstöd

Din roll

Som samordnare och strategisk koordinator vid GD:s ledningsstab jobbar du nära ledningen och har möjlighet att bidra till styrning och utveckling av verksamheten. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att på olika sätt stödja och underlätta verksledningens vardag genom att vara proaktiv och ligga steget före i förhållande till myndighetens arbete med bl.a. verksamhetsutveckling, behov av samordning osv. I rollen ingår att vid behov planera, leda och genomföra aktiviteter/projekt eller ta fram underlag och presentationer med hög kvalitet till olika tillfällen. Du ska skapa och underhålla kontaktnät och informationskanaler och bidra med relevant omvärldsbevakning. Du kommer också vara verksledningens sammanhållande kontaktperson gentemot vår uppdragsgivare i Regeringskansliet. I denna roll kommer det att vara fokus på problemlösning och leverans, tidvis i högt tempo. Då tjänsten är ny kan uppgifterna komma att variera över tid.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, ekonomi, juridik eller annan utbildning som SFV bedömer som relevant för tjänsten. Då arbetet är kvalificerat söker vi dig med chefs- och ledarerfarenhet med intresse för att arbeta såväl operativt som strategiskt. Du kommer att stödja ledningen i en proaktiv kontext där det krävs att du har förståelse för helheten, därför behöver du erfarenhet av att vara ett kvalificerat stöd till ledningsgrupper.

Du har tidigare arbetat i en central position i annan statlig myndighet och gärna även inom annan organisation i en liknande befattning.  Du har mycket goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser och du har förståelse för arbetsgivarrollen och vana att företräda i denna roll. Du har bred erfarenhet av kvalificerat arbete inom statlig förvaltning med erfarenhet av ledningskommunikation.

Förhandlingsvana och erfarenhet av att driva förändringsarbete är meriterande. Har du arbetat med eller i Regeringskansliet ser vi även det som en merit. Erfarenhet av fastighetsfrågor är också en merit. 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du är ansvarstagande, drivande och resultatinriktad. Du är handlingskraftig, lösningsorienterad och uthållig med förmåga att organisera, driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du är mål- och resultatorienterad och van vid att fatta beslut. Du kan prioritera och skapa tydlighet i verksamheten på ett sätt som upplevs positivt. Du är trygg i din roll och stimuleras av att medverka i myndighetens verksamhet.

Du har god analytisk förmåga och kan se lösningar i komplexa frågor och samordna olika intressen mot fastställda mål. Du trivs i rollen som ledare och företrädare, har hög integritet och en god förmåga att skapa och behålla goda relationer. Ditt sätt att arbeta är lösnings- och samarbetsinriktat där du tar egna initiativ, samtidigt har du ett pedagogiskt och tydligt arbetssätt. Som person har du förmågan att självständigt kunna driva frågor och har en mycket god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du trivs med att arbetet tidvis bedrivs med hög intensitet och under tidspress vilket ställer krav på självständigt arbete.

Mer information

Anställningen är tills vidare men inleds med sex månaders provanställning. Säkerhetsprövning ska ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på 

Vi samarbetar i denna rekrytering med ProAstri. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Kristina Ohlson, på telefon 070-896 17 36. Du är också välkommen att kontakta Administrativ direktör Marja-Leena Pilvesmaa på telefon 010 - 478 73 80.

Sista ansökningsdag är 2018-12-03 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV.

Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra ledord mod, respekt och glädje, som tillsammans med den statliga värdegrunden präglar vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
skog
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej