Inaktiv platsannons

Personalhandläggare vid Lärarutbildningen i Stockholm

Personalhandläggare vid L... Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhä

Om tjänsten

Personalhandläggare vid Lärarutbildningen

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Den administrativa avdelningen vid lärarutbildningen utgör verksamhetsstöd till lärarutbildningarna. Avdelningen får sitt uppdrag av den akademiska ledaren för lärarutbildningen. Inom avdelningen är vi 13 anställda som leds av en administrativ chef.

Vi söker nu en engagerad personalhandläggare som ansvarar för att hantera verksamhetens löpande personaladministration genom att stötta chefer och medarbetare inom varierande HR-frågor tillsammans med kollegor. Du samarbetar löpande med Lärarutbildningens chefer och medarbetare i olika funktioner både inom Lärarutbildningen och på lärosätet i stort.

Arbetsuppgifter

  • Ge vägledning och stöd till chefer på Lärarutbildningen i olika personalfrågor som arbetsrätt, anställningsvillkor, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, bemanningsplanering samt lön- och personalekonomifrågor
  • Hantering av beslutsunderlag och beslut vid Lärarutbildningen
  • Informera medarbetare om gällande regler
  • Vissa rekryteringar
  • Introduktion av nya chefer
  • Hantera arvodesblanketter för tillfälliga uppdrag
  • Förlängning av tidsbegränsade anställda
  • Utveckling av personaladministrativa rutiner
  • I övrigt förekommande arbetsuppgifter inom den administrativa avdelningen

  Kvalifikationer

  • Akademisk examen som personalvetare eller motsvarande kompetens
  • Erfarenhet av brett personalarbete, erfarenhet av administration vid universitet eller högskola kan vara meriterande
  • God administrativ skicklighet
  • Mycket god muntlig och skriftlig förmåga att uttrycka dig på svenska samt god förmåga att uttrycka dig på engelska
  • Erfarenhet av arbete i något personal- och lönesystem samt Office-paketet

Som person är du ansvarstagande och har förmåga att se arbetet utifrån ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra människor. Du trivs i en roll där du får lösa problem och utveckla personaladministrativa rutiner. Eftersom arbetsbelastningen periodvis kan vara hög ställer arbetsuppgifterna krav på prioriteringsförmåga, noggrannhet, flexibilitet och att klara många deadlines. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 
Högskolan tillämpar 6 månaders provanställning.

Södertörns högskola har höga ambitioner när det gäller att ta tillvara olikheter och mångsidig kompetens. Vi välkomnar särskilt sökande som kompletterar vår organisation avseende jämställdhet och etnisk mångfald. 

Våra förmåner består bland annat av friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar och förmånliga semestervillkor.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej