Inaktiv platsannons

Förändringsledare/Processutvecklare med fokus på projekt i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Avionics Systems utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning för tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Avionics Systems produkter inkluderar bland annat den nya generationens Head-Up display system, datorer, kontrollsystem och kommunikationssystem. Till exempel levererar vi mjukvara och hårdvara till militära och civila flygande farkoster. Många av dessa produkter utvecklas tillsammans med andra delar av Saab och externa partners.

Operational Excellence är idag en mindre enhet med stort engagemang och vilja att hjälpa vår verksamhet till exekvera våra projekt enligt tid, kostnad och kvalitet. Här får du möjlighet att varva förbättringsarbete med ledning i projekt. Vi söker nu en förändringsledare/processutvecklare till vår enhet med fokus på projekt.

Din framtida utmaning

Vi arbetar både med att stödja verksamheten i deras arbete med att ständigt förbättra sig, men också med processledning, verktygsstöd och mentorskap till nya projektledare.
Att vara processutvecklare/ förändringsledare med fokus på bland annat projektstyrningsrelaterade processer innebär hos oss att du arbetar med bland annat att:

• Driva, ständigt förbättra samt utbilda i de processer som vi arbetar med
• Ansvara för de verktyg som används som stöd till processerna. Vi skall t.ex. introducera nytt projektledningsportal i hela vår verksamhet.
• Mäta och följa upp följsamheten mot processerna och vid behov sätta in åtgärder som ger effekt.
• Samarbeta med övriga affärsområden inom Saab AB kring våra processer för att nå enhetliga arbetssätt och utbyta erfarenheter
• Samarbeta med våra projektledare och få god förståelse för affärer, kunder och deras behov.

Den du är idag

Som förändringsledare/processutvecklare behöver du ha lätt för att samarbeta och vara bra på att kommunicera, skapa förtroende och engagemang bland de du möter i din vardag. Vi söker dig som har god förmåga i att se helheten och drivs av att arbete med verksamhetsutveckling. Du trivs när det är ordning och kan vara supportande när det behövs.

Verksamheten bygger flygelektronik så önskvärt är att du har en teknisk utbildning, inklusive IT och intresse för utveckling av tekniska produkter. Du har erfarenhet av att driva komplexa projekt och uppdrag. Då vi har verksamhet på flera orter inom Sverige förväntas du ha möjlighet resa.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)