Inaktiv platsannons

Strukturkonstruktör till designorganisation i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom Support and Services affärsenhet Aviation Services finns avdelningen Regional Aircraft. Vår huvudsakliga uppgift är att supporta de ca 350 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 som opererar världen över. Supporten består av allt ifrån tekniska tjänster till reservdelsförsörjning.

Inom Regional Aircraft blir du en del av sektionen Design and Technical support, som med sina totalt 25 medarbetare bl.a. ansvarar för flottans säkra operation och tillgänglighet dygnet runt, året om. Sektionen är en EASA Part 21-godkänd designorganisation och typcertifikatinnehavare för Saab 340 och Saab 2000.

Din framtida utmaning

Till struktur- och interiörgruppen söker vi nu en konstruktör till struktur, ATA 51 - 57.

Som konstruktör kommer du att arbeta med reparationsunderlag, utredningar, modifieringar samt tekniska underlag för inköpsorganisationen. Arbetet med reparationsunderlag, där vi har en ”24/7-jour-service” för våra operatörer/kunder över hela världen, kommer att utgöra en väsentlig del av ditt arbete.

Du kommer också att få jobba med kundsupport vilket innebär direktkontakt med kunderna och vid behov besöka olika operatörer för att inspektera uppkomna skador eller bistå vid reparationer. Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du ha möjligheten att bredda dina arbetsuppgifter för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen.

Den du är idag

Som person är du analytiskt lagd och har ett inre driv som speglas i ditt arbete. Du ser det som självklart att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp och om du är en nätverkande person kommer du att kunna utnyttja denna egenskap hos oss. För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt.

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med intresse för skrovkonstruktion. Alternativt har du gymnasiekompetens men har förvärvat din kunskap om skrovkonstruktion genom lång erfarenhet från tidigare tjänster. Du kan även ha förvärvat din kunskap genom erfarenhet från konstruktionskontor, produktionsteknik och/eller verkstadsarbete på Saab 340 och/eller Saab 2000.

Har du erfarenheter utav följande är det meriterande:

  • arbete i Catia (V4)
  • planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete
  • systemsäkerhetsarbete
  • systeminstallationer
  • strukturhållfasthetsberäkningar
  • produktionsberedningar

Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska är en förutsättning i tjänsten. Resor kan förekomma, inom samt utanför Sverige.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)