Inaktiv platsannons

Erfaren systemingenjör till flygplanssimulering Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Sektionen inom flygplanssimulering växer och behöver fler duktiga systemingenjörer för att utveckla flygsimuleringen för Gripen. Sektionen är organiserad under Saabs stora affärsområde Aeronautics som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. 

Sektionen arbetar i team och projekt med utveckling, systemdesign, teknisk ledning, kravhantering, integration, tester, verifiering och support av simulatorer. Sektionen ansvarar för flygsimuleringen av Gripen och det gäller såväl simulatorer som stöttar vidareutvecklingen av flygplanet som simulatorer avsedda för träning av piloter och stödpersonal.  

Du blir en del av ett kunnigt team som arbetar med visuell planering, agil utveckling, ständiga förbättringar och med stort eget ansvar. Kontinuerlig kompetenshöjning runt arbetssätt och ny teknik är en naturlig och viktig del av arbetet.  

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics. 

Din framtida utmaning

Du kommer arbeta med att utveckla och leverera flygplanssimuleringen till Saabs Gripensimulatorer. Arbetet innebär ansvar för ett antal delsystemsmodeller samt hantering av mjukvaruuppdateringar, informationssäkerhet, integration, testning och verifiering av flygplanssimuleringen samt flygplanets programvara i våra simulatorer.  

Just nu har sektionen stort fokus på att införa den senaste egenutvecklade versionen av simulatorramverket som kommer kräva djupa kunskaper i C++.  

Du förväntas ta ett övergripande ansvar för vissa specifika system och för att lyckas i detta behöver du bygga upp en djup förståelse för hur systemet fungerar och hur de ingående komponenterna samverkar. Beroende på dina tidigare erfarenheter och intresse anpassas dina specifika ansvarsområden. 

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om ett brett teknikinnehåll och att ha många olika personliga kontakter i ditt arbete. Du bör ha en god analytisk förmåga och självständigt kunna driva ditt arbete framåt. Du är energisk, nyfiken och trivs när det är stor variation och komplexitet i arbetet.

Vi ser att du har examen inom en relevant eftergymnasial utbildning som högskole- eller civilingenjör inom relevant område. Du är van vid linuxmiljön och använder gärna skriptspråk för att förenkla din vardag.

Vi ser att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom liknande roller i någon processtung industri och är det inom flygteknik är det meriterande. Du har erfarenhet integration- och testverksamhet, stora komplexa system och av att arbeta i C, C++ eller phyton. Du har också goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Som person är du prestigelös, flexibel och gillar lagarbete och tycker det är viktigt med tydlig kommunikation och ordning och reda.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Lindström, 013-35 55 05, malin.lindstrom@se.experis.com. 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)