Inaktiv platsannons

Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling till huvudkontoret i Stockholm

Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling till... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en...

Om tjänsten

Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling.

Om rollen 
Enheten för hållbarhets- och intressentutveckling ansvarar för att driva och utveckla det strategiska arbetet med hållbarhet och externa relationer, att leda förändringsresan mot ett fullt ut integrerat arbete samt att vara ett stöd till organisationen i dessa frågor.

I rollen som enhetschef kommer du utveckla, stödja och driva intressent- och hållbarhetsarbetet framåt i samarbete med ett antal nyckelpersoner inom området. Systembolaget har en ökad ambition att utveckla hållbarhetsarbetet och sina intressentdialoger samt skapa en mer sammanhållen hantering av dessa frågor. I rollen ska du driva ett processorienterat arbetssätt samt säkerställa god samverkan med andra avdelningar och enheter.

Du kommer tillsammans med ledningsgruppen för avdelningen ta ett övergripande ansvar för avdelningens utveckling. Vidare ska du även säkerställa intern effektivitet och ständiga förbättringar.

Som Enhetschef hållbarhet- och intressentutveckling är du ansvarig för att leda och utveckla enhetens arbete. Du är personalansvarig för en grupp om 6-7 seniora personer. Rollen ingår i ledningsgruppen för avdelningen. Tjänsten är placerad på huvudkontoret mitt i Stockholm city och du rapporterar till Avdelningsdirektören Bolag och Samhälle.

Om dig 
Mycket god erfarenhet från hållbarhetsarbete och/eller intressentarbete inom större organisation
Dokumenterad erfarenhet från projekt- och förändringsledning
Erfarenhet av att leda och utveckla team
Mycket god samarbetsförmåga, förmåga att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt.

Som person är du kommunikativ och förtroendeingivande. Du har en god förmåga att leda och coacha medarbetare i förändring genom att vara tillgänglig, lyhörd, kunna delegera och ge medarbetare förutsättningar och mandat. Vidare ska du kunna skapa och underhålla goda relationer och samarbeten med andra inom och utanför Systembolaget. Att du delar värderingarna kring Systembolagets uppdrag finner vi självklart. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter internt och/eller externt för att du kontinuerligt ska utvecklas. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänsten är du varm välkommen att maila Ebba Levin,  eller Alice Jurell, 

Ansökan 
Välkommen med din ansökan! Ansöker gör du via  där du bifogar ditt CV och personliga brev. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se .

Information

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad
Heltid

Sista ansökningsdag
2018-11-29

Arbetsplats
Stockholm

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej