Inaktiv platsannons

Projektkoordinator sökes till Scanias Projektkontor i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en ansvarsfull projektkoordinator för att administrera och organisera flera typer av projekt på Scanias Projektkontor.

Scanias Projektkontor leder företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar, motorer, tjänster m.m. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget och inom koncernen. Vi leder också projekt inom andra för Scania centrala områden, t ex inom Business Process & IT.

För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektkoordinator möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias verksamhet. Projektkoordinatorrollen är också en utmärkt erfarenhet i Projektledarkarriären om man lockas av att leda team mot bestämda mål. Avdelningen kännetecknas av en stor framåtanda, driv och sammanhållning samt stor vilja att utvecklas både professionellt och som individer.

Dina uppgifter

Projektkoordinatorns ansvar innefattar att arbeta nära våra projektledare med att förbereda, analysera och koordinera olika samordningsuppgifter såsom projektplaner, resurser, kravställningar, måluppfyllnad, aktiviteter, projektmöten, dokumentation m.m. Rollen innebär också att man har nära samarbete med andra delar av organisationen som t.ex. R&D, inköp, marknad och produktion samt att man höjer blicken och ser mer långsiktigt framåt i projekten. Ansvarsområdena fördelas inom teamet utifrån projektens behov och teamets utvecklingsplaner.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att driva såväl tekniska som administrativa frågor samt att tillämpa och utveckla våra arbetssätt. Vi tror att du är ingenjör eller liknande, samt har erfarenhet av projektarbete inom områden som till exempel produktutveckling, produktion, produktsamordning, eller kanske utveckling av affärs/verksamhetsprocesser.

Som person är du engagerad, analytisk, strukturerad och håller ett högt tempo. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team med resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför grupper. Då vi arbetar i en föränderlig värld så behöver vi en person med god förmåga att snabbt kunna anpassa sig, ändra riktning och ta tag i nya oförutsedda utmaningar.

Passar du in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en värld med stora utvecklingsmöjligheter är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information

Kontakta

Ulrika Bohlin +46855350867 (projektkoordinator)

Björn Malmgren +46855382489 (chef)

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej