Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör med lysande ledaregenskaper i kreativ miljö i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Enheten Visibility Components behöver växa nu när vi med stormsteg kliver in i den autonoma transportmiljön!

Vill du vara med och skapa en lysande framtid inom Scanias fordonsflotta?  Vara den tekniska spindeln i nätet, som ena stunden specar nästa generations belysning i ett tvärfunktionellt team, och i nästa utvärderar prototyper på en provbana någonstans i världen?
Då vill vi lära känna dig lite bättre.

Scania är ett prestigemärke inom transportsegmentet. Våra kunder är mer än nöjda. Det visar både våra undersökningar och de positiva betygen i press och branschtidningar. Interiör och exteriör belysning är alltid i fokus!   Det är vi mycket stolta över!

Ännu mer stolta är vi över våra medarbetare som gör detta möjligt.

OM TJÄNSTEN

Som utvecklingsingenjör hos oss jobbar du både självständigt och i ett team av medarbetare som sätts samman inför varje nyutveckling eller förändring av en produkt. Dessutom agerar du ledare för utvecklingsaktiviteter inom de områden där dina produkter blir påverkade. Självklart arbetar vi i en Agil miljö där ditt bidrag är avgörande för vår fortsatta framgång.

Några av de viktigaste målen och uppgifterna för den här rollen är därför:

  • Samarbete i team där du kan vara både expert och ledare för flera discipliner som samverkar med både leverantörer och interna kunder.
  • Planera utvecklingsaktiviteter från ax till limpa. Eller från A till Ö. Oavsett vad du vill kalla det, innebär det här att du sätter strukturen, budgeten, tidplanen – ja, allt det där som du vet att en projektledare skulle ta hand om.
  • Följa upp, korrigera, ta möten med det tvärfunktionella teamet, söka nya kontakter, skapa nätverk, planera möten med leverantörer, ibland även panikmöten med leverantören som inte levererar…..det handlar om att ro i land det som behöver ros i land…
  • Montera en prototyplampa själv om det behövs innan turen ut på provbanan eller innan tester i labbet.
  • Att analysera, utvärdera och bedöma allt från prototyper till färdiga belysningskomponenter är del av vardagen. 
  • Därtill behöver vi din hjälp att kontinuerligt identifiera förbättringar i både arbetsmetoder och produkter.

OM DIG

Det här är lite av en drömroll för dig. Att få vara ytterst ansvarig för en leverans får ditt hjärta att ticka lite extra – du kan och vill göra skillnaden tillsammans med ditt team. Vi ser att det är en stor fördel att du tidigare har arbetat med elektronik eller har en mekatronikbakgrund. Är du på väg att ta ut relevant examen och vill jobba med belysningskomponenter så är du självklart mycket välkommen.

Ett större projekt ser vi omfattar minst 5 projektmedlemmar och en miljonbudget. Struktur är ditt mantra. Du är van vid och uppskattar både att lösa tekniska problem men även att planera, följa upp och korrigera där det så behövs. Erfarenhet av fordonsindustrin eller en stor nyfikenhet på hur autonoma fordon kommer att förändra morgondagens transporter är förstås en klar fördel samt att du talar flytande svenska.

Urval och anställning kan ske innan ansökningsperiodens slut så vänta inte! Sök redan idag!      Vid frågor är du välkommen att kontakta gruppchef Boo Shin 08-553 716 89

About the job
  • Title: Utvecklingsingenjör med lysande ledaregenskaper i kreativ miljö
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-06-30
  • Job Id: 20182682
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej