Inaktiv platsannons

Provningsingenjör till axelväxelutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som provningsingenjör får du en central roll i utvecklingsprocessen, det vill säga förstå kundens behov för att sedan utveckla de första koncepten till att genomföra de slutliga verifieringarna inför produktionsstart.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar genomföra och analysera hållfasthets- och funktionsprov för axel- och navväxel. En dag på jobbet kan exempelvis bestå av att, tillsammans med våra avdelningar som analyserar kundbehoven, utveckla nya provprogram, ta fram nya produktkoncept tillsammans med konstruktörer och tvärfunktioner, utföra inspektioner och analysera hur produkterna har presterat samt dokumentera resultatet, med mera. Genomsyrande för arbetet är att processen ständigt ska förbättras.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med konstruktörer och beräkningsingenjörer på avdelningen samt med kollegorna inom koncernen som har utvecklingsavdelningar i Tyskland och Brasilien.

Din profil

Vi tror att du är analytisk och har en god förmåga att omsätta dina ingenjörskunskaper på den provdata som framställs. Du drivs av att skapa värde för kunden. Ansvaret att leverera kräver att du aktivt tar initiativ till att lösa uppgifter – både självständigt och med hjälp av ditt nätverk. Du värnar om ett gott samarbetsklimat.

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning. Du behöver kunna uttrycka dig väl på engelska i både tal och skrift.

Erfarenhet från LabVIEW-baserade plattformar och mätteknik är meriterande.

Vi erbjuder

Du kommer få en plats i ett trevligt och sympatiskt team som tillsammans täcker en mångfald av kompetenser och erfarenheter. Tillgång till utbildning är en självklarhet och det finns stora möjligheter att bredda din kompetens och växa inom företaget.

För mer information

Vänligen kontakta gruppchef Christofer Andersson ().

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej