Inaktiv platsannons

Kreativ produktionstekniker till framtidens växellådsmonteringen i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scania är en aktiv part vad gäller hållbara transportlösningar med miljöfokus. 

Södertälje är en få platser inom det globala företaget Scania där lastbilar och bussar slutmonteras och rullar ut på vägen. I växellådsproduktionen förbereds verkstaden för införandet av en ny växellådsmodell som ska tillverkas parallellt med befintlig växellådsmodell och till högre kapacitet. Detta sker i en projektgrupp som arbetar med en del av Scanias projekt för ny drivlina FPP – Future Powertrain Program.

Du kommer att tillhöra en grupp som består av ca tio personer med både nyexaminerade och erfarna produktionstekniker. Ledarskapet i gruppen har fokus på inkludering och vilket signalvärde vi som individer och grupp, sänder. Inom ditt ansvarsområde kommer du få de befogenheter som du behöver för att kunna utföra ditt arbete.

Vi är nu i behov av att anställa en produktionstekniker med inriktning på verkstadsomställning.

Vill du arbeta med utmanande verkstadsomställning?

Din uppgift är att kreativt och tvärfunktionellt lösa komplexa problemställningar tillsammans med relevanta funktioner. Exempel på medarbetare du kommer arbeta tätt tillsammans med är personal från produktion, logistik, verkstadsomställning, ergonomi och säkerhet, underhåll och konstruktion.

Det produktionstekniska arbetet i projektet innebär att köpa in ny utrustning och att ställa om verkstaden för introduktion av den nya växellådsmodellen samtidigt som den ordinarie produktionen rullar ostört. Efter flytt ska vi klara av att producera befintlig växellåda samtidigt som en ny växellåda introduceras på line.

Din profil

  • I grunden har du en högskoleexamen, eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom produktion
  • Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet från verkstadsomställningar eller motsvarande projektarbete är meriterande

Du är nyfiken och intresserad av teknik. Du kommer snabbt in i nya arbetsuppgifter, har lätt för att kommunicera med och hantera projektets alla intressenter samt är bra på att driva ditt ansvarsområde framåt trots många frågeställningar. I ett så stort projekt som detta förstår du alla parters relevans för att nå slutmålet och att det prestigelösa förhållningssättet är det mest framgångsrika. Du kommer till en projektgrupp med starkt gemenskap där dina kollegor inte tvekar att hjälpa dig.

Vi vill hitta bra lösningar på komplexa problem så du behöver vara kreativ, stark drivkraft och fokus på problemlösning där vi är ett team som hittar de bästa lösningarna tillsammans.

Ta reda på mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Westin-Granat, rekryterande chef på 08-553 725 33.

Tjänsten är tillsvidareanställning inom området Produktion & Logistik och placerad i Södertälje.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej