Inaktiv platsannons

Chief Underwriter, Motor i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

 

Titel: Chief Underwriter, Motor
Placering: Stockholm Anställningsform: Tillsvidare
Sista ansökningsdatum: 5. december 2018

Tjänsten:

Tjänsten innebär Underwriting av stora komplexa motor risker inom Trygg-Hansas riskaptit med tillämpning av överenskomna processer för att uppnå våra affärsmål. Arbetet sker i nära samarbete med kundteam, där KAM och AccountDirectors, support och övriga underwriters kan ingå utifrån vilken kund det handlar om. Du jobbar med våra tekniska premieverktyg och våra försäkringssystem och du har förmåga att bidra till ständig utveckling och optimering av dessa system tillsammans med våra aktuarier, kollegor inom IT etc. Du jobbar också med att säkerställa att vi ständigt optimerar våra processer och jobbar allt mer kostnadseffektivt.
Du tillbringar merparten av din tid inom case-underwriting båda för nya och befintliga kunder inom segmenten stora företag, fordonsflottor och finansbolag.

Dessutom ansvarar du för tekniska revisioner och uppföljning och utveckling av våra kollegor som jobbar med motorunderwriting båda på UWComplex och UWCorporate. Du bidrar till affärsutvecklingsaktiviteter och är i löpande dialog med vår kund- och mäklarservice. Du ingår även som en viktig resurs i utvecklingen av vår verksamhet med ambitionen om att bli Sverige ledande försäkringsbolag och du kommer bli en mycket viktigt nyckelperson i att utveckla framtidens motorunderwriting. Du kommer att ingå i avdelningen UWComplex inom vår underwriting organisation. Dina närmsta kollegor inom avdelningen är Seniors Underwriters och Chief Underwriters.

Ansvar och arbetsuppgifter:

I rollen som Chief Underwriter arbetar du tillsammans med Portfolio Manager Motor och säkerställer att den strategi som är framtagen efterlevs i praktiken. I samarbetet säkerställer du att PM har rätt underlag att utgå ifrån i det strategiska arbetet. Du kommer att arbeta nära förmedlare från de större förmedlarföretagen och kunderna är företrädesvis stora företag, mäklarpools och finansbolag på den svenska marknaden.

En viktig del av rollen är att agera bollplank gentemot dina kollegor inom komplex, men också till de kollegor som arbetar inom UWCorporate. Chief Underwriter Motor har stort proaktivt ansvar för att säkerställa ständig kompetensutveckling inom alla delar av Trygg-Hansas företagsdivision.

Din profil:

Du har arbetat i 5–10 år inom försäkring gärna med underwriting av stora kunder. Du har gedigna kunskaper inom motor segmenten, ett utpräglat analytiskt tänk och mycket god kunskap inom aktuell metodik och process. Det är meriterande om du har jobbat med Expense Underwriting på stora offerter, kunder eller portföljer.  
  

Du är utåtriktad och affärsmässig och gillar att delta i kundmöten och förhandlingar. Du är bra på att redovisa svåra och komplexa sammanhang på ett enkelt sätt. Det är positivt med en akademisk examen, gärna inom ekonomi.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)