Inaktiv platsannons

Forskare inom experimentell diabetesforskning i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-11-15

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 100 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare och professorer. Institutionen bedriver undervisning för ca 1500 studenter per år inom olika utbildningsprogram såsom för läkare, sjuksköterskor, biomedicinare, apotekare och biomedicinska analytiker

Att självständigt driva projekt inom experimentell diabetesforskning som syftar till att förstå hur organellerna i de insulin-frisättande β-cellerna kommunicerar med varandra och hur denna kommunikation förändras vid diabetes. Du kommer huvudsakligen att jobba med avancerad ljusmikroskopi i kombination med molekylära verktyg för att avbilda och manipulera signalering i β-cellerna.

I arbetsuppgifterna kommer även ingå att designa och producera nya biosensorer och andra molekylära verktyg, biokemisk analys av cellsignalering och insulinfrisättning, samt isolering och odling av primära β-celler från mus och människa. Vidare kommer undervisning i cellbiologi och fysiologi samt kursadministration motsvarande max 20% av arbetstiden att ingå. Även handledning av doktorander och examensarbetare kan komma att ingå i tjänsten, vilket inkluderas i dessa 20 %.

Doktorsexamen inom ämnet cellbiologi eller motsvarande. Flerårig postdoktorerfarenhet inom ett ämne relevant för denna tjänst och dokumenterad erfarenhet av att bedriva självständig forskning, t.ex. genom publikationer och egna anslag. Sökande ska ha omfattande erfarenhet av avancerad ljusmikroskopi på en-cells/sub-cellulär nivå, både vad gäller insamlande av data och kvantitativ analys av densamma.

Sökande ska även ha erfarenhet av att isolera och arbeta med celler från bukspottkörtelns Langerhanska öar. Sökande skall ha erfarenhet av handledning på avancerad nivå samt mycket god samarbetsförmåga. Vidare bör sökande vara nyfiken, kreativ och initiativtagande. Sökande skall ha mycket god organisatorisk förmåga, kunna arbeta med många parallella projekt på ett strukturerat sätt samt kunna lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Som särskilt meriterande anses erfarenhet av att designa och tillverka molekylära verktyg för att mäta och manipulera processer inuti enskilda celler, t.ex. optogenetik. Då undervisning kommer att ingå i tjänsten är dokumenterad erfarenhet av väl genomförd undervisning inom de relevanta ämnesområdena meriterande. Även erfarenhet av kursadministration, t.ex. som kursledare eller momentansvarig, är meriterande, liksom goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningens omfattning: 100 %

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 2020-12-31

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Welsh, tel. 018-471 4212, Nils.Welsh@mcb.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-05, UFV-PA 2018/3964.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej