Inaktiv platsannons

Specialist Vägteknik i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Vägteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 25 november.

Vill du arbeta som Specialist Vägteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

I Investerings avdelning Teknik, miljö och markförhandling ingår den nationella enheten Anläggning där specialister inom exempelvis Vägteknik, Geoteknik, Vägutformning och Bergteknik arbetar.

Tjänsten som Specialist Vägteknik är förlagd till Sektion Nord, innehållande 16 stycken specialister, och placeringsorten är Umeå och Luleå.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist vägteknik är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Du deltar i olika typer av investeringsprojekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär ibland att du även samordnar ditt arbete med närliggande teknikområden inom projekten.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen (240 hp) inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet inom området vägteknik (beläggning och/eller vägbyggnad) från infrastrukturprojekt där du arbetat med och har god kunskap om projektering, konstruktion och produktionsteknik
  • har erfarenhet av att tillämpa aktuella styrande och rådgivande regelverk inom vägteknik.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har vidareutbildning inom ämnesområdet vägteknik eller beläggningsområdet

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Vidare kan du uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-25

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej