Inaktiv platsannons

Projektledare inom elkraft i Västerås

Om tjänsten

Du blir en del av Distribution Solutions, en affärsenhet inom ABB:s division Electrification Products som säljer och servar låg- och mellanspänningsställverk och kontrollutrustningar samt tillhandahåller paketlösningar för låg- och mellanspänningsutrustning för den svenska marknaden. Utrustningen tillverkas och levereras från fabriken i Västerås eller andra ABB-verkstäder i Europa beroende på produkttyp och omfattning. Enhetens kunder finns främst inom massa och papper, gruvindustri, kraftgenerering och kraftöverföring, kemi samt infrastruktur och byggnadsindustrin.

Uppgifter :

Som Projektledare är dina främsta uppgifter att leda diverse projekt och aktivt arbeta med att utveckla och upprätthålla starka kundrelationer. Du kommer att hamna i en grupp av projektledare som arbetar tätt ihop och hjälper varandra. Rollen erbjuder stor variation då du kommer att arbeta med flera projekt samtidigt och får möta både stora och små utmaningar.

Ditt ansvar är att säkerställa att dina projekt följer bästa praxis och ABB:s riktlinjer. Du styr projektets framsteg och säkerställer en effektiv resurshantering. Vidare övervakar, kontrollerar och ansvarar du för projektets ekonomi, fakturering, kostnader, kassaflöde och att ditt projektteam mår bra. Din uppgift blir att identifiera, kvalificera, kvantifiera och hantera projektrisker och möjligheter i enlighet med kontrakts-, kvalitets- och säkerhetskrav. Till sist säkerställer du att projektet formellt stängs enligt det som avtalats i kontraktet.

Placeringsort för tjänsten är Västerås, ett visst resande inom Sverige ingår.

Krav:

Till rollen söker vi dig med teknisk bakgrund inom elkraft eller liknande och som är nyfiken på projektledarrollen. I grunden har du relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Dessutom har du god ekonomisk
kunskap och ett stort intresse för att ha kontakt med kunder eller leverantörer.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är en naturlig ledare som är trygg i sitt ledarskap och med en tro på samarbete leder sitt team mot önskat resultat. Du är duktig på att planera och organisera ditt arbete effektivt och du klarar av att hantera ett stort antal order/projekt parallellt. Vidare är du en förtroendeingivande och tydlig kommunikatör som har förmågan att skapa goda och långsiktiga relationer med både interna och externa kontaktytor.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)