Inaktiv platsannons

Produktionsingenjör till Scania i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania driver utvecklingen av ett mer hållbart transportsystem och vill skapa en värld av mobilitet som är bättre för ekonomin, samhället och miljön. Vi utvecklar framtidens lösningar inom tex autonoma fordon, elektrifiering och alternativa bränslen, uppkopplade fordon, nytänkande logistiklösningar och mycket mer, för att bli ”ledande inom hållbara transporter”.

Är du utbildad högskole- eller civilingenjör med ett stort intresse för hållbar utveckling som tycker om utmaningar och som vill vara en del av lösningen?

Som Produktionsingenjör kommer du lära dig att skapa flödes-,logistiska-, samt tekniska förutsättningar för en konkurrenskraftig produktionsprocess som levererar Scanias motorer med rätt kvalitet i rätt tid.

Du får som Produktionsingenjör ett brett kontaktnät då du är länken mellan produktion, logistik och konstruktion, med uppdrag att introducera och förbättra produkten på ett kvalitetssäkert sätt. Du koordinerar även avvikelser och förbättringar kring produkten med våra produktteknikerkollegor i Brasilien.

Scania tillhör sedan 3 år tillbaka TRATON Group, vilket innebär många nya intressanta möjligheter och samarbeten. För mer information, gå in på groups hemsida. 

Du blir en nyckelperson i den lokala ledningsgruppen där du kommer stödja och driva projekt mot ständiga förbättringar. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där det ingår att utveckla och optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet.

Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp. Du kommer att vara en del i ett team som idag består av 11 andra Produktionsingenjörer.
Hos oss arbetar man nära sin chef och erbjudas regelbundet avstämningar. Vi arbetar mycket med psykosocial hälsa och anser att det är viktigt att må bra både fysiskt och psykiskt.

Arbetsuppgifter:

  • Introducera produktförändringar på aktuellt verkstadsområde.
  • I nära samarbete med linjeorganisationen utmana och arbeta med ständiga förbättringar av produkten.
  • Koordinera lokalt begärda produktförändringar med motormontering i Brasilien.

Bakgrund:

  • Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot produktion, logistik eller liknande.
  • Att hantera Svenska i tal och skrift är ett krav, då vi dagligen samarbetar med produktion i Södertälje.
  • Utöver svenska, så behärskar du även engelska obehindrat i tal och skrift.

För att kunna göra ett bra jobb som Produktionsingenjör bör du vara strukturerad, kommunikativ och flexibel. Du har ett drivande förhållningssätt och är nyfiken på att lära dig nya saker. Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande.

Ta reda på mer!
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jimmie Andersson (Gruppchef Produktteknik), 08-553 502 45.

Som anställd hos oss på Scania får du mycket goda förutsättningar till utveckling med en individuellt framtagen utvecklingsplan, med möjlighet att gå många kurser och vidareutbildningar. 

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Är det dig vi söker?
Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej