Inaktiv platsannons

UX/UI designer till Vattenfall Kundservice AB i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Vill du jobba för en fossilfri framtid på ett av Europas största energibolag? Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen. Den digitala utvecklingen är en viktig del på vägen dit. Vi på Vattenfall letar därför efter två UX/UI designers som tillsammans med oss vill göra verklig skillnad för våra kunder i både Sverige och Europa.
 
I rollen som UX/UI designer kommer du att tillhöra avdelningen Digital Development som arbetar med produkterna vattenfall.se, vattenfall.fi, vattenfalleldistribution.se samt goincharge.com. Här blir du en självklar pusselbit i ett av våra agila och tvärfunktionella produktteam.
 
Du blir också en del av Digital Developments design och content guild, bestående av sex designers och två content specialister. Tillsammans delar vi kunskaper, erfarenheter och idéer samt hjälper varandra att utvecklas.
 
Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden som UX/UI Designer:
• Genomföra användarstudier, analysera resultatet och dela insikter
• Ta fram koncept baserat på insikter och driva initiativ
• Översätt koncept till skisser och färdig design
• Testa prototyper på användare
• Delta i det agila utvecklingsarbetet i ditt produktteam
• Facilitera workshops och övningar
• Delta i design reviews och bolla lösningar med team, guild och stakeholders
 
Din erfarenhet och kvalifikationer:
• Eftergymnasial utbildning inom UX/interaktionsdesign eller motsvarande
• Minst 2 års erfarenhet som UX designer, UI designer, interaktionsdesigner eller motsvarande
• Ett krav är att du har erfarenhet av designverktyg som Sketch eller liknande samt har arbetat med designsystem/styleguides
• Att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat
• Har vana att arbeta med agila arbetsmetoder samt i tvärfunktionella team är meriterande
• Har du arbetat datadrivet (Google Analytics, A/B-test etc) och kännedom om tillgänglighet inom design (WCAG etc) är det ett plus
• Meriterande om du har erfarenhet av arbete med riktlinjer kring varumärken och översatt dessa till visuella koncept samt att ha arbetat med responsiva webbsidor och/eller appar (iOS och android).

Placeringsort: Arenastaden, Solna.
 
Vi erbjuder dig en modern och internationell arbetsplats mitt i Arenastaden med goda pendlingsmöjligheter. Det är viktigt med en god balans mellan arbete och fritid, därför får du som medarbetare hos oss tillgång till bland annat gym, sportaktiviteter och företagshälsovård. Vi har också bra förmåner och kollektivavtal.
 
Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev på svenska, senast den 9 december 2018. Om du har en portfolio får du gärna bifoga den eller skicka med en länk till var vi kan hitta den.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Ridfeldt, Director Business Development & Innovation, tel 0730-871 276. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ann Nilsson, Rekryterare, tel 0727-085 755
 
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Von Ahn (Unionen), Mikael Mukka (SEKO), Christian Eriksson (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen
 
Vi ser fram emot att få din ansökan!
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)