Inaktiv platsannons

Transport- och logistikadministratör i Västerås

Om tjänsten

Du blir en del av System Integration & Substation Services, en affärsenhet inom ABB:s division Power Grids som levererar stationer, systemlösningar och service för transmissions- och distributionsanläggningar. Enhetens kunder är kraftbolag, industri och andra företag som behöver anslutas till kraftnät. Marknaden drivs av behovet att skapa stabila elnät och av miljöskäl med mål att öka användningen av förnyelsebar energi. I vårt miljöerbjudande finns även anslutning av fartyg till elnät för att ersätta dieseldrift i hamnar. Vi designar och bygger driftsäkra stationer såväl inomhus som utomhus.

Uppgifter :

Som Transport- och logistikadministratör (T&L Admin) är din huvudsakliga arbetsuppgift att utveckla och säkerställa ett bra samarbete mellan logistikavdelningen och berörda enheter och deras projekt. Du har en nyckelroll i att stötta enheterna i frågor kopplade till transport och logistik så som genomförande, tull, legala krav, L/C och kontraktskrav samt försäkringsärenden.

Arbetet sker i nära samarbete med projektledarna, projektteamen samt logistikfunktion och -gruppen. Ansvaret omfattar planering och koordinering för att säkerställa att projekten skeppas i tid, med rätt dokumentation, med rätt kvalité och till rätt kostnad.

I rollen som T&L Admin i projekten ingår att:
• Vara logistikrepresentant i projektmöten
• Utifrån projekt- och inköpsplan ta fram en övergripande skeppningsplan för projekten
• Skapa packlistor, beordra packning
• Samla in/utfärda skeppningsdokumentation (skeppningsfakturor, tullexportdokument etc) och säkerställa kvaliteten på dokumentationen
• Boka frakter samt bevaka leveranser, farligt gods och L/C
• Hålla projekten informerade om skeppningsstatus

Krav:

Som T&L Admin krävs att du kan hantera flera parallella projekt i en verksamhet där tiden är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas. För att klara detta ser vi att du har en transport- och/eller logistikutbildning samt minst 3 års arbetslivserfarenhet från logistik, tull och transporter inom projektverksamhet.

Som person är du självgående och kan ta ett stort eget ansvar samtidigt som du gärna arbetar i team. Du har fokus på kvalitet och kan bidra till ständiga förbättringar av våra processer och arbetssätt. Du förväntas vara duktig på att kommunicera samt att tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)