Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare Sensor Fusion Gripen i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Sensorfusion & Taktisk Styrning är en del av området Taktiska system inom Aeronautics, och ansvarar för utveckling av dagens och framtidens beslutstödssystem.

Beslutstödssystemet syftar till att underlätta för piloten att optimera användningen av flygplanet, eller en grupp av flygplan, mot den taktiska avsikten. Vi löser detta genom att fusionera data från samtliga av flygplanens taktiska sensorer (radar, lR, bildinformation, datalänkar, mm), automatiskt analysera och dra slutsatser baserat på fusionerat data, optimera användningen av flygplanets sensorer mot de uppgifter som ska lösas i varje given situation samt att ge ett taktiskt stöd till piloten.

Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många. Inom Saab samarbetar vi med samtliga team som utvecklar sensorer, human machine interface (HMI), operationsanalys, flygprov m.fl. Externt har vi täta kontakter med kunder samt användare inom flygvapnet, andra Saab-bolag och forskningsinstitut.

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling och vi ser det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Klicka på länken för att se film om Gripen

Din framtida utmaning

Inom utvecklingen av Gripens Beslutsstödsystem vill vi nu förstärka sektionen med en mjukvaruutvecklare med erfarenhet av komplexa system.

Du kommer att arbeta med arkitektur, systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test av Beslutsstödsystemets centrala funktioner som t.ex. multi-sensorfusion, situationsanalys, multi-sensorstyrning, mission management och bildbehandling för att säkra det taktiska systemets funktioner.

Teamen är självbestämmande med ansvar för sina respektive applikationer och funktioner. Vi arbetar med agila arbetsmetoder och med en blandning av beprövade och moderna verktyg som t.ex. Git, Bitbucket, Jira och Confluence. Teamen arbetar i huvudsak med implementation i C++, Matlab och Python.

Den du är idag

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom några av följande områden:
ledarskap, systemdesign, mjukvaruutveckling, integration och test. Du har erfarenhet i C++. Meriterande med kunskap i Rhapsody/SysML och Matlab. Utifrån din kunskap och ditt intresse kommer det även att finnas möjligheter till tekniska ledarroller.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Arboga men en del resor till vårt kontor i Linköping förekommer. Körkort i kategori B är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan därför ske innan sista ansökningsdag, så skicka din ansökan redan idag!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)