Inaktiv platsannons

Redovisningsekonom i Sundbyberg

Om tjänsten

Om jobbet

Inom avdelningen finns ansvaret för kort avstämningen för både kortutgivning och kort inlösen samt avstämning mot MasterCard, Visa, JCB och China Union Pay. Inom inlösen arbetar vi med flera olika valutor och mot 7 olika länder. I arbetet ingår också Swedbanks Svenska clearing avstämning mot Riksbanken, Bankgirot – Plusgirot samt kontakter med övriga svenska banker, Swedbanks dotterbolag och Swedbanks kontor. Arbetet består av löpande redovisning av inkommande och utgående betalningar, avstämning av balanskonton, avräkningsreskontran och felrutin. I arbetet ligger också att delta i gemensamma projekt inom Clearing avstämningen och Cards redovisnings team.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi ser gärna att du har ekonomisk utbildning på universitetsnivå samt några års erfarenhet av arbete inom redovisning. Du behöver också ha kännedom om kort och clearing redovisning.

Vidare hanterar du det engelska språket i såväl tal som skrift. Du är noggrann och analytisk och trivs att periodvis arbeta i högt tempo. Dessutom arbetar du gärna självständigt men uppskattar även att arbeta i grupp/projekt.

Vi använder Swedbanks Huvudbokssystem och Excel varför kunskap om dessa är meriterande.

Du kanske tidigare har jobbat som/inom

  • Redovisningsekonom inom Swedbank
  • Kontorsrörelsen

Möjliga nästa karriärsteg

Efter att du arbetat inom Group Consumer Payments redovisning finns utvecklingsmöjligheter inom andra avdelningar som arbetar med produkt eller legal redovisning inom Swedbank.

Varför jobba med mig? - Lars Rehn

Jag har en bred bakgrund inom redovisning och ett bra kontaktnät inom banken. Jag tycker att en av fördelarna att ta vara i en stor organisation är möjligheten att från ett redovisnings och controller perspektiv jobba nära affären. Clearing avstämningen är i stor förändring och du kommer som redovisningsekonom dels lära dig och förstå affären och de in och utbetalningsflöden banken har samtidigt som du kommer att få möjlighet att vara delaktig i förändringsresan. Group Consumer Payments arbetar mot verksamheter inom 7 länder och miljön är internationell, vilket förhoppningsvis stimulerar dig. Då min erfarenhet och styrka finns inom redovisning och controlling, är min naturliga roll inom teamet att driva förändring mot mer effektiva processer och ökad lönsamhet. Då komplexiteten är stor jobbar vi mycket tillsammans dels inom ekonomifunktionen men lika mycket med andra avdelningar inom Group Consumer Payments och Commerce.

Som chef brinner jag för att hitta rätt väg framåt och att driva personlig utveckling för alla medarbetare. Jag förväntar mig vilja och mod att sträva mot högre mål, efter sin egen kompetens och förutsättningar. Jag har en lösningsorienterad och positiv grundsyn, och förväntar mig även det av de jag har runt mig.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)