Inaktiv platsannons

Administrativ samordnare -vill du arbeta med ekonomi- och HR-frågor på IBF? i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-11-30

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutet för bostads- och urbanforskning, IBF, () söker en administrativ samordnare. IBF tillhör den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och bedriver forskning med inriktning mot bostads-, bebyggelse- och urbanfrågor i vid mening. Institutets personal omfattar cirka 40 personer, varav det stora flertalet är forskare och doktorander. Dessutom har institutet regelbundet besök av gästforskare. Inom IBFs kansli arbetar, förutom den administrativa samordnaren, även en administratör och en informatör, båda på deltid. Arbetsplatsen är belägen i nyrenoverade lokaler på Trädgårdsgatan i centrala Uppsala.

Administrativ samordnare inom ekonomi och HR

Arbetsuppgifter:

Som administrativ samordnare är du direkt underställd prefekten med huvudansvar för att leda och samordna institutionens kansli. Arbetsuppgifterna innebär bl. a. att utarbeta ekonomiska kalkyler i ärenden som rör den övergripande ekonomin liksom enskilda forskningsprojekt samt frågor som rör organisation, arbetsmiljö, personal, rekrytering och infrastruktur. Den administrativa samordnaren ska fungera som kvalificerat och strategiskt stöd till prefekten i ekonomi- och personalfrågor/HR-frågor och ska självständigt kunna ta fram förslag till institutets budget, bokslut och uppföljningar. Därutöver ansvarar samordnaren för den ekonomiska redovisningen till externa bidragsgivare och forskningsråd. I rollen som administrativ samordnare har du samordningsansvar för kansliet som hanterar ekonomi, personal/HR, viss forskningsadministration och kommunikation. Den administrativa samordnaren kommer att delta i institutionens ledningsgrupp och vara adjungerad i institutionsstyrelsen.

Utöver ovanstående ingår även sedvanliga kansli-/kontorsuppgifter, stora som små.

Kvalifikationskrav: 

Högskoleexamen/akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Fleråriga och dokumenterat goda erfarenheter av kvalificerat arbete inom ekonomi och operativt personaladministrativt arbete.

Som person söker vi dig som är tydlig och har en god kommunikativ, analytisk och strategisk förmåga. Du är utvecklingsorienterad och har en utpräglad initiativ- och organisationsförmåga. Vidare värdesätter vi att du är flexibel, har förmåga att engagera människor och värnar en hållbar och god arbetsmiljö. Du är bra på att bygga relationer och samarbetar gärna med såväl interna som externa parter. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: 

Högskoleexamen/akademisk examen inom PA-området eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig samt erfarenhet av administrativt arbete inom Uppsala universitet och god kännedom om universitetets regelverk och administrativa system är meriterande. Även erfarenhet av liknande arbete från andra högskolor är meriterande. Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas alternativt

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av

Nils Hertting, prefekt, nils.hertting@ibf.uu.se och Kerstin Larsson, administrativ samordnare, kerstin.larsson@ibf.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 januari 2019,
UFV-PA 2018/3848.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej