Inaktiv platsannons

Enhetschef IS/IT till kärnkraften i Forsmark och Ringhals i Varberg

Om tjänsten

 

Forsmarks och Ringhals gemensamma IT-enhet genomgår nu en spännande förändring. Vi skapar en beställarorganisation för en gemensam IT-infrastruktur och en samordning mot Vattenfallkoncernen.

Du kommer att få ingå i en organisation som värderar säkerhet och samarbete högt, och vara en viktig person i att driva denna förändring.

Ditt ansvar och arbetsuppgifter
Som enhetschef få du leda Ringhals och Forsmarks gemensamma IT-enhet, som består av både beställar- och leveransorganisation. Men redan under 2019 ska enheten organiseras till en renodlad beställarfunktion, och leveransorganisationen kommer då att gå över till  Vattenfall IT.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att leda, planera, samordna och följa upp arbetet. Du ansvarar för de övergripande strategierna och planerna för IS/IT, Telekom, IT-säkerhet och myndighetskrav.

Du ingår i avdelningen Affärsstöds ledningsgrupp (som också innehåller administration, ekonomi och inköp) och har ansvar för de kontakter, inom Forsmark, Ringhals och Vattenfallkoncernen, som faller inom ditt ansvarsområde.  Du driver förändringar och förbättringar med hjälp av dina medarbetare, och säkerställer enhetens behov för att kunna utföra sina uppgifter.

Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enheten.

Vi söker dig som har förmågan att leda och genomföra förändring, har sinne för struktur och ”ordning och reda” samt är bra på att samarbeta och kommunicera. Att du tycker om att leda och motivera dina medarbetare ser vi som självklart.

Du behöver också ha flera års erfarenhet av IS/IT och IT-säkerhet i en ledande position, och erfarenhet av att leda och utveckla IS/IT-verksamhet i industriellt företag med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Det är meriterande om du har lett förändringsarbete med gott resultat. Du har relevant utbildning från högskola/universitet.

Du kommer att rapportera till chefen för Affärsstöd BU Nuclear Generation (Forsmark/Ringhals). Tjänsten innebär frekventa resor till respektive site.

Placeringsort
Ringhals Varberg eller Forsmark Östhammar.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Varberg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Varberg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)