Inaktiv platsannons

Key Account Manager i Piteå, Luleå

Om tjänsten

Key Account Manager Piteå, Luleå
Sista ansökan 2019-01-11

Vi är svenska landslaget i it infrastruktur 
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Norrbotten dig som vill jobba som Account Manager med fokus på att skapa branschen bästa kundupplevelse. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea 
 
Din roll i laget 
Atea söker nu en Key Account Manager till Norrbotten. I denna roll kommer du att anta ansvaret för affärsrelationen med Ateas mest strategiska kunder på vår marknad.  
Du kommer att leda kundteam, driva försäljning och säkerställa lönsamhet på kunden. Du kommer att ansvara för att den övergripande strategin på kunden ger tillväxt och lönsamhet för både kunden och Atea. Du kommer verka som en ambassadör för hela Ateas erbjudande, med syfte att bredda Ateas affär hos aktuell kund. I rollen ingår att skapa och underhålla långsiktiga relationer med olika nyckelpersoner hos kunden och på så sätt föra ut information om värdet av hela Ateas erbjudande. Du är ansvarig för att, följa upp siffror och aktiviteter samt bevaka det allra viktigaste - hela Ateas relation med kunden, dvs kundnöjdhet.  
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter 
  • Leda, inspirera, motivera och följa upp Ateas kundteam och säkerställa tillväxt och lönsamhet på kunden 
  • Förstå kundens affär och marknaden kunden agerar på 
  • Etablera och följa upp kundplaner 
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner på kunden 
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partner 
  • Föra ut information om Ateas erbjudande (bredda affären) 
  • Säkerställa kundnöjdhet och att målen enligt kundplan uppnås 
För att lyckas som Key Account Manager behöver du: 
För att lyckas i rollen bör du som person vara affärsmässig, självständig, utåtriktad och ha en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Att inge förtroende är viktigt likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. 
En annan viktig egenskap är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. 
Du bör ha mångårig erfarenhet inom försäljning av komplexa helhetslösningar. 
Du har en djup förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har.
Du bör också ha förmågan att inspirera både ditt kundteam och kunden. 
Förmåga att uttrycka sig professionellt i både tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper inom svenska och engelska är ett krav.  
Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Vi ser gärna att du har minst 5-10 års total säljerfarenhet varav minst 3 års erfarenhet av komplex försäljning. 
Det är meriterande med ett upparbetat lokalt kontaktnätverk i Norrbotten.  
 
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it infrastruktur och tillhörande tjänster och en eftertraktad arbetsgivare. 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  
 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Piteå, Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)