Inaktiv platsannons

Investment Manager, Private Debt/Lending i skog

Investment Manager, Private Debt... Länsförsäkringar har sedan 1989 investerat i private equity-fonder och har under åren byggt upp ett l...

Om tjänsten

Investment Manager, Private Debt/Lending

Länsförsäkringar har sedan 1989 investerat i private equity-fonder och har under åren byggt upp ett långt track record och stort kunnande inom onoterade investeringar. Nu ökar fokuset på onoterade investeringar ännu mer inom Länsförsäkringar ABs placeringsportföljer och vi behöver därför utöka teamet inom Alternativa Investeringar.  

Om jobbet  

Du kommer arbeta i ett team med mycket kunniga och engagerade kollegor inom kapitalförvaltningen och fokusera på att:  

  • screena propåer, bearbeta/söka upp och utvärdera investeringsmöjligheter inom illikvida investeringar, primärt private debt/lending  
  • bidra till de övriga tillgångsslagen inom ramen för alternativa investeringar såsom, private equity, skog och fastigheter  
  • analysera tematiska investeringar inom miljö då vi aktivt arbetar med att göra vår Kapitalförvaltning hållbar  
  • följa upp befintliga innehav och bygga relationer med externa förvaltare  
  • analysera attraktiviteten för såväl existerande som nya alternativa tillgångsslag  
  • aktivt delta i utvecklingsprojekt på Kapitalförvaltningen  

Investeringar sker främst via fonder och mandaten är i allmänhet globala. Kontakter sker huvudsakligen med förvaltare utanför Sverige varför också resande krävs i arbetet. 

Erfarenhet och utbildning  

Du har 5-10 års arbetslivserfarenhet från motsvarande tjänst. Du har en akademisk examen (civilekonom, civilingenjör eller juristexamen). Goda kunskaper i engelska språket krävs. Du är driven och har god social kompetens.  

Tidigare arbetslivserfarenhet från management consulting, investment banking, private equity- eller private lending alternativt kredit- eller aktieanalys är ett krav.  

Om oss 

Kapitalförvaltningen ansvarar inom Länsförsäkringar AB-koncernen och Länsförsäkringar Liv för allokeringen av tillgångarna, tillgångsförvaltning och matchningen av de försäkringstekniska skulderna för koncernens försäkringsbolag. Till Kapitalförvaltningens uppgifter hör att agera köpare av externa förvaltningstjänster, vara kravställare på förvaltningsorganisationer samt genomföra uppföljning och kontroll av utlagda förvaltningsuppdrag.  

Kapitalförvaltningen ansvarar även för rapporteringen av kapitalförvaltningens arbete till styrelsen och myndighetskontakter.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Lager & Partners. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringsansvarig Niclas Näslund, telefon 08-407 64 62. 

Din ansökan, märkt ”Länsförsäkringar”, och CV skickar du till .

Ansökan 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Dela detta jobb

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
skog
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej