Inaktiv platsannons

Driven systemingenjör inom driftuppföljning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsenheten Aviation Services erbjuder kundanpassade supportlösningar till den civila och militära flygmarknaden. Denna tjänst är placerad i inom sektionen Fleet monitoring and Regulations som ansvarar för driftuppföljning och analys Gripen C/D och här blir man att bli en del av ett mindre team.

Vår verksamhet är styrd av flygregelverk för fortsatt luftvärdighet då vi arbetar som tjänsteleverantör till Försvarsmakten Flyg i samarbete med FMV. Prestation, ansvarstagande, samarbete och kommunikation är ledord som beskriver vår kultur!

Din framtida utmaning

Som systemingenjör mot Gripen C/D hos oss kommer ditt arbete innebära att:

  • Delta i utförande av systemrapporter/årsrapporter.
  • Utvärdera kundens driftsäkerhetskrav på teknisk produkt samt underhållssystem genom att bearbeta driftdata samt se till att uppställda målvärden analyseras och ställs mot varandra.
  • Svara för snabb återmatning av driftuppföljning/analys. Detta sker både på eget initiativ samt efter förfrågan om data från ansvariga inom Saab, FMV och Försvarsmakten.
  • Bidra med statistik/driftdata vid framtagning av alternativa lösningar som berör såväl teknisk produkt som underhållssystemet.
  • Utveckla och arbeta med metodiken kring (och medverka i) den felyttrings- och felorsaks-kodning och grundbearbetning som utförs på flyganmärkningar.
  • Upprätthålla och vidareutveckla ett brett kontaktnät med kund, partner och brukaren.

Utöver det vardagliga arbetet så finns möjligheter till breddning med nya områden och utmaningar inom verksamheten då din utveckling är viktig för oss!

Den du är idag

För oss är de personliga egenskaperna av extra betydelse då vi vill att du ska komplettera teamet och känna att du kommer till din rätt! Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och noggrann som person. Då tjänsten är en supportfunktion är även samarbetsförmåga, ett affärsdriv och kundfokus viktigt.

Vad gäller din bakgrund så finns följande krav för tjänsten:

  • Teknisk utbildning, gärna flygteknisk sådan
  • Erfarenhet av att leda samt utveckla uppdrag/projekt
  • Vana av att vara kontakt mot flera intressenter samtidigt

Meriterande:

  • Tidigare arbete med flygplan/helikoptrar
  • Erfarenhet av teknisk dokumentation
  • Projektledningsvana
  • Vana och intresse av arbete med databaser och nyttjande av Excel för sammanställningar utifrån dessa.

Du har goda kunskaper i såväl engelska som svenska, och körkort är ett krav. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)