Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare till Kommunikation och Datalänkar i Gripen E i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Kommunikation och Datalänkar arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens kommunikationslösningar till bl.a. Gripen.
Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem, och vi löser det genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara.

Vi arbetar i mindre multifunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulatorer och stöd vid flygprov.

Din framtida utmaning

Välkommen att arbeta inom ett spännande teknikområde där Saab tillhör de främsta i världen!
Ett område som möjliggör våra plattformar att operera i en taktisk omvärld såväl nationellt som internationellt.

Vi behöver förstärkning av en duktig utvecklare som tycker att kombinationen av funktionsutveckling, teknikområdet, samt internationella samarbeten verkar spännande. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för att utveckla funktioner inom radiokommunikation och taktiska datalänkar i Gripen.

Din ansvarsområde kommer att vara inom mjukvaru-utveckling (krav/design/verifiering) av våra funktioner.

Den du är idag

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och även ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du har också en god förmåga att strukturera ditt arbete och trivs med att arbeta med komplexa frågor.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en utbildningsbakgrund som högskole-/civilingenjör eller liknande, alternativt innehar motsvarande kunskaper förvärvade om mjukvaru-utveckling på annat sätt.

Vi söker både dig som har några eller flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling i C++  (design, implementation och test).
Om du dessutom har erfarenhet av radiokommunikation och militära ledningssystem och standarder är det intressant för oss, dock inget krav.

Vidare förutsätter vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen in med din ansökan redan idag! Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)