Inaktiv platsannons

Tekniskt intresserad Underhållsingenjör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. 

Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar. I avdelningen ingår underhållstekniker, underhållsingenjörer, tekniska ledare, inköp, förrådsansvariga, styr och reglertekniker. Till vår avdelning söker vi en Underhållsingenjör som brinner för tekniska frågor!  

Din framtida utmaning

Genom att stödja drift och underhåll av våra produktionsutrustningar ska du bidra till en hög teknisk tillgänglighet inom ditt ansvarsområde.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- Arbeta med ständiga förbättringar så att produktionen får förutsättningar att kunna tillverka och leverera rätt artiklar i rätt tid och till rätt kvalité.
- Driva utvecklingen gällande teknisk tillgänglighet för våra maskiner och utrustningar.
- Bereda och planera förebyggande och avhjälpande underhållsarbeten.
- Medverka i investeringsprojekt.
- Utbilda organisationen i förebyggande underhåll.
- Hantera, utreda och eliminera störningar och avvikelser i våra produktionsutrustningar.

Den du är idag

Vi värdesätter att du har en hög samarbetsförmåga och serviceanda. Du är mål och resultatmedveten samt har en analytisk förmåga vid felsökningar. Du är utbildad högskoleingenjör alternativt har du tidigare arbetat som underhållsingenjör, servicetekniker eller motsvarande under flera år.

Vi värdesätter att du har djupa kunskaper inom verktygsmaskiners uppbyggnad, komponenters funktion och styrning av dessa. Vi ser gärna att du har erfarenhet av industriell användning av el, PLC, regler och mätteknik. Resor förekommer i tjänsten. Goda kunskaper i engelska krävs. 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)