Inaktiv platsannons

Ingenjörer reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp i Gävle

Om tjänsten

Brinner du för reaktorsäkerhet? Vill du ta ansvar och utreda den tekniska kravbilden för Forsmarks reaktorer? Är du intresserad av både utreda och granska tekniska lösningar inom kärnkraft? Då kan du vara den vi söker!
 
Anläggningsstrategienheten arbetar med säkerhetsteknik, säkerhetskrav samt med att sammanhålla anläggningarnas strategiska utveckling i säkerhetsfrågor. Nu söker vi fyra ingenjörer inom reaktorsäkerhet. Arbetsuppgifterna är varierande och enheten söker dig som kan och vill utvecklas inom ett eller flera av följande områden:
• Tekniska analyser och utredningar inom reaktorsäkerhetsteknik och samfunktionsfrågor
• Säkerhetsgranskning på bland annat anläggningsändringar, säkerhetsanalyser, säkerhetsredovisning och STF (säkerhetstekniska driftförutsättningar)
• Probabilistisk och deterministisk säkerhetsanalys
• Utveckling av anläggningarnas tekniska kravbild och fysiska utformning samt att tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga.
 
Som ingenjör inom reaktorsäkerhet behöver du ha följande kvalifikationer
• Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, alternativt har arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Utbildning inom kärnkraftteknik och reaktorsäkerhet är meriterande.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete inom kärnkraftbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet inom kravhantering eller drifterfarenhet från kärnkraftindustrin.
 
Vi söker dig som vill utvecklas inom området reaktorsäkerhet. Du behöver vara analytisk och kvalitetsmedveten samt kunna förmedla och dela med dig av dina kunskaper och resultat till andra. Eftersom du kommer att ha många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.
 
Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och du har förmågan att leda och styra större uppdrag mot uppsatta mål. Då dokumentering av arbete är en viktig del i denna roll krävs en god förmåga att kommunicera och dokumentera på svenska. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska.
 
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och stor möjlighet till kompetensutveckling.

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!
Placeringsort
Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 3 februari 2019.
Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag.


Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)