Inaktiv platsannons

Team Lead Project Planning och Controls Specialist i Västerås

Om tjänsten

På ABB System Integration i Västerås kan vi erbjuda en varierande och utvecklande roll i komplexa projekt där du har en central del i projektledningsteamet och arbetar nära projektgruppen. Du kommer bli en del av avdelningen Operations support som ansvarar för tidsplanering, dokumentation och projektadministration. Enheten System Integration tillverkar kompletta ställverkssystem för elnät. Våra nyckelfärdiga hög- och mellanspänningsanläggningar inkluderar transformatorer, skydds- och kontrollsystem, komplett stålkonstruktion och montering av konstruktionen. Enheten upplever en stark efterfrågan och driver många marknadsledande projekt. Vi är idag ca 180 personer i Västerås, Ludvika, Norrköping, och Göteborg.

Uppgifter :

I denna spännande och växande roll är du den som har expertkunskap om Projektplanering och ansvarar för tidplaneringsprocessen i våra leveransprojekt. Du ansvarar för att skapa, underhålla och analysera leveransprojektets aktuella och prognostiserade tidsplan inklusive resurser och risker. Du har en aktiv roll i att jobba fram lösningsalternativ för att hantera förseningar. Du skall även följa upp projekten, ta fram rapporter och regelbundet analysera t.ex. S-kurvor, OTD och kritiska linjen samt uppmärksamma projektledare och projektgrupp på avvikelser och problem som kan uppstå. I projekten har du ett nära samarbete med projektledaren och övriga deltagare i projektgruppen.

Rollen innefattar också ett Team Lead ansvar för en mindre grupp tidsplanerare. Det innebär att:
• Resursplanera och vara behjälplig att utse resurser i projekt och anbudsarbeten.
• Genomföra kontinuerliga möten med teamet i syfte förbereda och planera resursinsatser i kommande projektleveranser och anbudsarbeten.
• Agera som ledare för verksamhetsutveckling inom området Project Planning and Controls.
• Verka för att uppdatera övriga organisationen med kunskap och information inom området Project Planning and Controls
• Verka för en god arbetsmiljö och aktivt arbeta med att coacha och stötta teamets medlemmar.

Krav:

Vi söker dig som är en god naturlig ledare med ett starkt driv och som har förmågan att arbeta strukturerat och målinriktat. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med tidsplanering, MS Project och Primavera, Project Controls och uppföljning med S-kurvor. Har du även tidigare erfarenhet av att leda andra är detta meriterande.

Du är en självgående person som kan ta ett stort eget ansvar och samtidigt arbeta i team. Du har ett coachande förhållningssätt och kan motivera och inspirera kollegor. För tjänsten krävs att du har en god förmåga att kunna arbeta med flera projekt parallellt och ta rätt beslut för att kunna prioritera. Du har kunskap om projektledning, MS Office samt goda kunskaper i att tala och skriva på svenska och engelska. Du har en högskoleutbildning gärna inom ekonomi eller teknik. För oss är det viktigt att du har relevant erfarenhet av arbetet och en positiv attityd.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)