Inaktiv platsannons

Junior IT-konsult inom service och support i Kristianstad med omnejd

Om tjänsten

Junior IT-konsult inom service och support i Kristianstad med omnejd Kristianstad
Sista ansökan 2019-01-11

Är it och teknik något det bästa du vet? Är du intresserad av att ta dig an en roll inom service och support, där du får jobba med tekniska problem i en organisation där du får möjlighet att utvecklas? Är du dessutom en teamplayer med en grym servicekänsla, och målmedvetenhet som vill ta steget upp i landslaget? Då kan Atea vara rätt plats för dig! Just nu söker vi juniora konsulter inom service och support i Kristianstad med angränsande områden.    
 
Din roll i laget   
Som it-konsult inom support och service kommer du att ingå i vårt affärsområde Services. Vi har många olika roller och jobbar mot allt från lokala till globala kunder och stöttar dem primärt inom IT-tjänster som Servicedesk, On-Site, drift och övervakning.    
 
Inom services kommer du att vara Ateas ansikte utåt gällande all typ av IT-relaterade problem. Har du en roll inom servicedesk kommer du att hantera allt från de mest vanliga problem kring ett klientoperativsystem och standardapplikationer, till mer specifika problem gällande infrastruktur kopplat till klienten. Har du istället en roll som on site-tekniker hjälper du användare på plats med både hårdvaruproblem och felsökning.    
 
Hos oss får du möjligheten att utmana dig själv genom nya varierande uppdrag, eller helt enkelt bli en del av en tyngre befintlig leverans. Med andra ord finns det möjligheter till utveckling hos oss. Antingen genom Atea-bekostade certifieringar från dom allra största leverantörerna, via erfarenhet eller genom att gå våra interna karriärprogram och rikta in dig mot exempelvis säkerhet, datacenter, kommunikation eller projektledning. Helt plötsligt har du kanske hittat din nisch och det är dags att gå med i ett nytt lag inom Atea och på vägen träffa ännu fler härliga kollegor som delar ditt driv inom just IT.     
 
Vill du veta mer om hur man kan utvecklas på Atea - läs om Isabelas resa  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som junior it-konsult är:    
Vara slutanvändarens närmsta kontakt inom klientorienterade incidenter, via telefon, mail och på platsen   
Support av kringutrustning och stödjande system som print, A/V och AD-administrering   
Dokumentera och jobba enligt branschstandarder för att förbättra it-supporten och standardisera lösningar    
 
Vårt erbjudande till dig    
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.     
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.    
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:    
Självklart har du ett brinnande intresse för it och teknik. I detta har du också en målmedvetenhet och en vilja att utvecklas och hela tiden lära dig nya saker inom området. Du tar personligt ansvar för dina arbetsuppgifter, för teamet och självklart för din egen utveckling. Du är självklart serviceminded med ett fokus på att ge den bästa upplevelsen i alla lägen, så väl tekniskt som socialt. Detta kräver även en mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.     
 
För att lyckas i tjänsten som junior it-konsult inom service och support bör du ha följande kompetens:   
  • Har goda kunskaper om hur en dator är uppbyggd och fungerar, främst gällande vanligt förekommande applikationer och Microsofts operativsystem inom både klient och server 
  • Har kunskaper inom nätverk (TCP/IP, DNS, DHCP) samt Active Directory (AD). 
  • Har ett gott logiskt tänkande och felsökningsmetodik    
  • Talar och skriver engelska och svenska flytande    
  • Har B-körkort   
 
Det är även meriterande om du har    
  • Har en eftergymnasial utbildning med IT som fokus      
  • Har yrkesmässig erfarenhet av metodisk felsökning och felavhjälpning av datorer och kringutrustning. (ex. Microsofts operativsystem, Internet Explorer, Microsoft Office, nätverk och kommunikation, skrivare och kringutrustning  
  • Har kunskaper inom ITIL     
  • Talar ytterligare språk utöver svenska och engelska     

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kristianstad | IT | Heltidsjobb (förstajobb)