Inaktiv platsannons

Semesterersättare till Räddningstjänsten i Gävle

Om tjänsten

Inom Billerudkorsnäs koncernen bedrivs en egen räddningstjänst för verksamheten i Gävle. Vi är en av de större industriräddningstjänsterna i Sverige och söker nu förstärkning till vårt team. Säkerhetsarbetet inom koncernen är högt prioriterat och vår enhet består av tolv stycken heltidsanställda och tjugo stycken deltidsanställda. Vår dagliga insatsstyrka består av en insatsledare och fem brandmän med en anspänningstid under dagtid på 90 sekunder, kvällar och helger på 5 minuter. Vi har en hög kompetens av kemikalieinsatser och ett samarbetsavtal med den lokala räddningstjänsten. 

Om tjänsten
Som brandman hos oss kommer du att bedriva operativ räddningstjänst i den daggående utryckningsstyrkan tillsammans med dygnsberedskap. Du och ditt team ansvarar för löpande brandskyddsarbete och för ordning och reda för utrustningen inom Gävle Bruks industriområde och på brandstationen. Utöver förebyggande arbeten och utryckningstjänst ingår det kontinuerligt underhåll av räddningsmaterial och våra fordon.

Dagtid (40h vecka) och dygnsberedskap ingår i tjänsten som är placerad i Gävle. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad brandman med lägst räddningsinsatskompetens med tillhörande godkänt rullbandstest 5,6 km/tim i 6 minuter med larmutrustning. För att utföra dina arbetsuppgifter behöver du vara frisk i enlighet med arbetsmiljöverkets krav för rökdykning och med fördel simkunnig. B-Körkort är ett krav för att hantera utryckning i tjänsten. Meriterande är sjukvårdsutbildning eller annan relevant arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet samt C-körkort. Arbetsplatsen relevanta anställningstester gällande fysisk och praktisk förmåga genomförs på slutkandidater.

Personliga egenskaper
Personlig lämplighet är viktigt för oss. Tjänsten förutsätter att du är ansvarsfull och prestigelös i en varierande arbetsroll med flera kontaktytor. Arbetet innebär att samarbeta i olika grupper för att hitta lösningar och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person värdesätter du en säker arbetsmiljö och du sprider positiv energi till din omgivning. Du kan uttrycka dig väl i tal på svenska och engelska.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej