Inaktiv platsannons

Chef för gruppen Business Controlling – Vattenfall Eldistribution AB i Solna

Chef för gruppen Business Controlling – Vattenfall Eldistribution... Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam...

Om tjänsten

Chef för gruppen Business Controlling – Vattenfall Eldistribution AB

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.

Under 2019 går vi in i en ny, anpassad organisation där du som ledare får möjligheten att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för gruppen Business Controlling kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar samt att samordna rapportering och uppföljning av Distributions verksamhet, framförallt inom Sverige med också för enhet i Tyskland och Storbritannien.

Dina arbetsuppgifter
• Ansvarig för sammanställning av ekonomisk rapportering och uppföljning på enhetsnivå och  affärsområdes nivå inom Eldistributions verksamhet.
• Vara en affärspartner till verksamheten i arbetet att utveckla, styra, förbättra lönsamhet och effektivitet.
• Bygga ett nätverk inom Vattenfall, såväl inom den egna enheten som inom andra koncerndelar.
• Du leder en grupp medarbetare inom Business Controlling och rapporterar till Enhetschef som ingår i enhetens och affärsområdets ledningsgrupp.

Vi söker dig som har
• God förmåga att skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat. 
• Dokumenterad mångårig erfarenhet av verksamhetsstyrning med seniora arbetsuppgifter inom ekonomi och business controlling.
• Är noggrann och levererar med hög kvalitet, har hög integritet och tycker om att sitta i en samordnande roll med struktur.
• God  kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt samt förmåga att föra dialog och skapa presentationer och rapporter på svenska och engelska.
• Resultatinriktad samt förstår och tillämpar affärsmässiga principer.
• Erfarenhet och förmåga att arbeta i större organisationer.

Du drivs av att utveckla både människor och nya arbetssätt och har förmågan att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna sig engagerade i förändringsarbetet tillsammans med kollegor inom bolaget.

Vi erbjuder dig
Som chef för avdelningen Business Controlling kommer du att ha en verksamhetsstödjande roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering . 
   

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan! 

Övrig information
Rekryterande chef: Kristina Emanuelsson, telefon:+46 (0)76 767 3957
Rekryterare: Johan Macdonald: +46-73-0852763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Chef för gruppen Business Controlling
Placeringsort: Solna, Stockholm

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder. 
Läs mer om oss 

Dela detta jobb

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej